Buskets i Ćavi (©Reuters)
Buskets i Ćavi (©Reuters)

Ćavi „čisti“ Barsu od starosedelaca? U najboljem slučaju biće mentori

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 01:20

Trener katalonskog kluba nekadašnje saigrače zakucao za klupu

Barselona je u procesu transformacije, prolazi kroz tranzicioni period i Ćavi želi da je oblikuje po svom ukusu. Sve ili gotovo sve igrače na koje je pokazao prstom od trenutka kada je stisnuo ruku Đoanu Laporti je dobio. Ima neograničenu slobodu na Nou Kampu i sva je prilika spreman je da se otarasi svih repova koji se vuku iz prošlosti.

Namera trenera katalonskog kluba je da vrati Blaugrani poletnost, tečnost i brzinu u igri koji su se zagubili tokom godina. „Zaljubio se“ u mlade igrače, jer grizu na terenu. Toleriše im greške, ne sužava im prostor i gura ih u prvi plan kako bi što pre stasali. Pedri, Balde i Gavi su sadašnjost i budućnost Barselone, starosedeocima je odzvonilo.

Izabrane vesti

Od starih zasluga se ne živi, davno je prošao zenit Đerara Pikea, Đordija Albe i Serhija Busketsa. Ni izbliza ne doprinose kao nekada, propusti su postali učestali i Ćavi je sve nekadašnje saigrače preselio na klupu. Trojica kapitena – nijedan na terenu. Protiv Elčea je kapitensku traku oko ruke nosio Mark Andre ter Štegen.

Ćavi je prelomio u glavi, odvojio je prijateljstvo i posao. Razgraničio je i povukao liniju. Igraće najbolji, a to trio veterana nije. Za njih je rezervisana klupa, i sve češće će boraviti na njoj. Tinejdžer Aleks Balde istisnuo je iz startne postave Đordija Albu. La Masijin produkt je ove sezone već upisao tri asistencije, „kupio“ je Ćavija i ustalio se kraj leve aut-linije. Ćavi je od starta sezone u drugom planu, a u senku pada i Serhio Buskets.

Defanzivni vezista je i drugu uzastopnu utakmicu presedeo na klupi, izgubio je mesto u prvoj postavi, iako je kapiten. Minutaža mu je redukovana, kao i Pikeu i Albi, a slika trojice Barseloninih starosedelaca „posađenih“ na klupi jedan do drugoga je u Kataloniji pokrenula pitanje: Sprema li se čistka?

Igrači sa najdužim stažom neće imati previše izbora. Ili će prihvatiti nove uloge i navići se da češće budu na klupi koja ume da žulja ili će doći do rastanka. Veću minutažu teško mogu očekivati, samo mentorske uloge.


tagovi

BarselonaĆavi GarsijaSerhio BusketsĐordi AlbaĐerar Pike

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara