Lazar Carević (©YouTube/FSCG)
Lazar Carević (©YouTube/FSCG)

Ćavi poveo Carevića na megdan sa Real Sosijedadom

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 12:44

Reprezentativac Crne Gore će sedeti na klupi Barselone u 33. kolu Primere (četvrtak, 21.30), tek peti put ove sezone

Do januara je crnogorski fudbalski golman Lazar Carević sedeo na klupi rezervnog tima Barselone, a od onda sve češće dobija priliku. Sakupio je nekadašnji čuvar mreže Grblja osam nastupa u trećem rangu, a očigledno da se dobro pokazao, jer je i trener A tima Ćavi Ernandez sve više počeo da obraća pažnju na njega. Carević je tako dobio poziv od šefa stručnog štaba Katalonaca da otputuje sa ekipom u San Sebastijan, na megdan 33. kola Primere sa Real Sosijedadom u četvrtak od 21.30 časova.

Crnogorac se našao na spisku od 22 igrača na koje će Ćavi da računa večeras. Naravno, očekuje se da bude na klupi, pošto je mesto među stativama zagarantovano za Mark-Andrea Ter Štegena. Nemac je neprikosnoven u startnoj postavi, dok će 23-godišnjem golmanu ovo da bude peti put da sedi na klupi Katalonaca. Još nije dobio šansu da debituje.

Izabrane vesti

Zanimljivo je to da je Carević „unapređen“ iako ove sezone još uvek nijednom nije uspeo da sačuva svoj gol. Na osam mečeva je primio 18 pogodaka. Barselona B je u trećem rangu 11. na tabeli sa 45 bodova.

Carević je rođen u Cetinju i branio je za sve mlađe selekcije Crne Gore. Za A tim Sokolova je debitovao u martu ove godine, u prijateljskom meču sa Jermenijom koji je njegov tim izgubio u Jerevanu sa 1:0. Član Barselone je od 2018, a ugovorom je vezan za Katalonce do leta 2023. godine.

21.30: (3,20) Real Sosijedad (3,35) Barselona (2,25)

U odnosu na tim koji je izgubio od Kadiza u nedelju, Ćavi je uvrstio pored Crnogorca samo još dva nova imena. U startnu postavu će se vratiti Đerar Pike, koji se napokon oporavio od povrede, kao i Ronald Arauho posle odrađene suspenzije.

Kadrovski problemi Katalonaca su i dalje veliki. Ansu Fati, Pedri, Serđi Roberto i Samjuel Umtiti su još uvek povređeni ili nedovoljno oporavljeni da bi putovali u San Sebastijan.

To je olakšavajuća okolnost za Sosijedad, koji vodi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona. U ovom momentu je šesti na tabeli, ima pet bodova manje od četvrtoplasirane Sevilje, ali i Barselone, koja ima odigranu utakmicu manje. Baskijski tim ima još šest mečeva do kraja sezone i mora da osvoji što veći broj bodova da bi se domogao Evrope.

-------------------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

U odličnoj je formi, izgleda da mu je prijalo ispadanje iz Lige Evrope krajem februara. Od poraza od Lajpciga u osmini finala je odigrao osam utakmica, a samo jednom je poražen, od budućeg šampiona Real Madrida (4:1). Uz to je zabeležio pet pobeda i dva remija, a pored Kraljevskog kluba je samo Elče još uspeo da mu zatrese jednom mrežu.

Barsa je takođe izgubila šansu da osvoji Ligu Evrope, nju je u četvrtfinalu eliminisao Ajntraht iz Frankfurta, pobedom na Kamp Nou prošlog četvrtka sa 3:2. Ćavijev tim evidentno nije u dobroj formi, ima samo jednu pobedu u poslednje četiri utakmice, protiv Levantea (3:2), izvojevanu pogotkom Luka de Jonga u 92. minutu.

U prvom susretu ove sezone, Barselona je još u avgustu savladala Sosijedad sa 4:2. Tada je malo nedostajalo da Katalonci ispuste tri gola prednosti na Kamp Nou, gosti su smanjili na 3:2 pre nego što je Serđi Roberto u nadoknadi vremena overio trijumf.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

Majorka - Alaves 2:1 (2:0)

/Prats 11, Murići 45+4 - Railjo 73ag/

Betis - Elče 0:1 (0:0)

/Tete Morente 82/

Viljareal - Valensija 2:0 (2:0)

/Danžuma 10, 17/

Atletiko Madrid - Granada 0:0

Selta - Hetafe 0:2 (0:1)

/Majoral 23, 51/

Osasuna - Real Madrid 1:3 (1:2)

/Budimir 14 - Alaba 12, Asensio 45, Lukas Vaskez 90+6/

Četvrtak

19.00: (2,50) Espanjol (3,05) Rajo Valjekano (3,05)

19.00: (3,60) Levante (3,40) Sevilja (2,20)

20.00: (3,45) Kadiz (3,10) Atletik Bilbao (2,40)

21.30: (3,20) Real Sosijedad (3,35) Barselona (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraBarselonaReal SosijedadLazar Carević

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara