Ćavi Ernandez (© Reuters)
Ćavi Ernandez (© Reuters)

Ćavi precrtao petoricu: Što se tiče trenera, nisu ni za pripreme Barselone

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 13:45

Brazilski golman Neto se pridružio Rikiju Puću, Oskaru Mingezi, Samuelu Umtitiju i Martinu Brajtvajtu

Nije sve što ponikne u La Masiji zrelo za prvi tim. Hvalila se Barselona decenijama kako ima jednu od najboljih škola fudbala u Evropi, da štancuje talente za veliku scenu, međutim, u poslednje vreme izgleda da je proizvodna traka stala. Ili da ne funkcioniše kao nekad, o čemu svedoči informacija da su dvojica talenata od kojih se očekivalo da budu nosioci igre Katalonaca precrtani.

U pitanju su vezista Riki Puć i štoper Oskar Mingeza. Obojici je trener Ćavi Ernandez saopštio da se ne pojavljuju na pripremama prvog tima čiji je početak zakazan za ponedeljak. Legendarni kapiten kluba sa Nou Kampa procenio je da ni Puć, ni Mingeza nemaju kvalitet potreban Barsi i zato ih je otpisao. Ruku na srce, kad su se pojavili odmah je bilo jasno da to nije – to, ali su medijski forsirani u trenucima kad je Blaugrana grcala u organizacionim, finansijskim i takmičarskim problemima, pa je fokus bio na mladima. Na terenu mrka kapa.

Izabrane vesti

Nešto fudbala su i Puć i Mingeza igrali kod Ronalda Kumana, dao im je i Ćavi šansu, ali je definitivno nisu zgrabili i zato im je šef stručnog štaba otvoreno predočio da bi za njih najbolje bilo da promene sredinu. Puća bi rado angažovali Benfika, Lacio, Valensija, ima i Mingeza pozive španskih, pa i inostranih klubova i izvesno će dođi do rastanka sa izdancima „klase 1999“.

Nisu oni jedini fudbaleri koje je Ćavi eliminisao pre početka priprema. U njegovim zamislima odavno nema mesta za snažnog štopera Samjuela Umtitija, niti napadača Martina Brajtvajta. Umtiti bi mogao nazad u Francusku, da zaigra za Ren, dok je Danac na radaru Brentforda i otvara mu se mogućnost da se okuša u Premijer ligi.

Naposletku, trener Barselone je informisao i golmana Neta kako uopšte nema potrebe da se pojavljuje na prozivci. Brazilcu ugovor ističe narednog leta, ali će godinu pre kraja ugovora tražiti način da napusti Katalonce među koje je stigao pre tri godine iz Valensije u sklopu trampe sa Jasperom Silesenom.


tagovi

BarselonaĆaviOskar MingezaRiki PućRiki PuigMartin BrajtvajtSamjuel Umtiti

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara