Ćavi Simons (©psv.nl)
Ćavi Simons (©psv.nl)

Ćavi Simons nije Svetac, posle Barse pobegao i iz Pariza; PSŽ odgovara kupovinom Vitinje za 40.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 10:42

Pari Sen Žermen u akciji

Nisu baš bombastični transferi koji će uzdrmati tržište, ali će se i te kako osetiti na Parku prinčeva. Prvi je već zvaničan i nikako po volji Svetaca, jer Ćavi Simons je odbio da sedi na klupi Parižana, pa je, iako mu je nuđen novi ugovor, odlučio da se preseli u PSV.

Holanđani su objavili da su sa 19-godišnjim ofanzivnim vezistom, koji je svojevremeno iz Barselonine La Masije prebegao u PSŽ, potpisali ugovor do 2027. S tim da je pitanje koliko će potrajati i u Ajndhovenu, s obzirom da je već izneverio Barsu i Francuze.

Izabrane vesti

Dobro obavešteni Radio Monte Karlo tvrdi doduše da je PSŽ zadržao opciju da Simonsa otkupi nazad za obeštećenje od tričavih 4.000.000 evra što baš i ne ide uz saopštenje PSV-a da su ga uzeli kao slobodnog igrača.

Jasno je zašto je sam igrač hteo da ide, jesu ga hvalili u klubu, ali je prošle sezone odigrao samo 928 minuta, od toga čak 610 u Ligi šampiona za mlade. Tamo je dominirao, na sedam utakmica dao četiri gola i asistirao za još šest, ali kako je potom dobio skroman prostor u prvom timu odlučio je da šansu potraži u Ajnhdovenu. Mladi inače cvetaju u Erediviziji.

S druge strane, jedno novo lice samo što nije sletelo u Pariz. Iz Porta bi za obeštećenje od 40.000.000 evra trebalo da stigne 22-godišnji centralni vezni Vitor Mačado Fereira, poznatiji pod nadimkom Vitinja. Potrebno je još samo da se utanači dinamika isplate, PSŽ je hteo da razvuče isplatu na tri ili četiri godine, Portu su pare potrebne odmah, verovatno je da će dobiti dva puta po 20.000.000 evra. Sada pola, narednog leta pola.

Ovog leta se pominjao i kao opcija za Mančester junajted, ali francuski mediji uveravaju da bi vrlo brzo trebalo da završi sve sa Pari Sen Žermenom. Dogovor između dva kluba mogao bi da padne već koliko danas ili sutra. Dogovor sa igračem ne bi bio toliko izazovan.

Osim ako on proceni da neće moći da igra u konkurenciji Marka Veratija, Danila Pereire i Žoržinja Vajnalduma, mada s utu trenutno i Idrisa Gej, Ander Erera i Leandro Paredes, poslednja trojica na transfer listi.

Vitinja je taktički pismen, svestran vezista, jedino što budi sumnju je krhka građa na telu od 172 centimetara, odnosno to što je slab u duelu.

PSŽ neće završiti prelazni rok s dovođenjem Vitinje, počeli su pregovori i sa Lansom oko Seka Fofane, još jednog centralnog veziste. Lans za sada traži više no što je PSŽ spreman da ponudi. Ranije se pominjao i Renato Sančes, bar trenutno se o njemu ne razmšlja kao o prioritetnoj želji.


tagovi

Ćavi SimonsLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara