Ćavi (©Reuters)
Ćavi (©Reuters)

Ćavi udario na Real: Uslovljavaju sudije! Nismo budale, svi to vide, čak i slepi

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 19:06

I treneru Barselone, kao i Đoanu Laporti, smeta cinizam Kraljevskog kluba

Đoan Laporta je nedvosmisleno rekao da Real Madrid uživa pomoć sudija 70 godina, da Barselona nikada nije praktikovala propagandu. Zasmetalo mu je što šalju ’otrovne strelice’ ka Kataloniji, što podvaljuju priču da Blaugrana kupuje sudije, da ima protekciju. Ostaće na čelu kluba i boriti se, a ništa manje jak u osudi Kraljevskog kluba bio je Ćavi Ernandes.

Dao je ostavku, ali će biti za Barseloninim kormilom do kraja sezone i očigledno se neće ugrizati za jezik. I u duelu protiv Viljareala na Monžuiku je burno reagovao, poručio je u kameru da je odluka sudija sramotna kada u završnici nije dosuđen jedanaesterac, a na konferenciji pred meč sa Alavesom je bez okolišanja udario na Real i izneo tvrdnju da postoji sprega između Madriđana i sudija.

Izabrane vesti

Ćaviju je, kao i Đoanu Laporti, zasmetao cinizam Kraljevskog kluba, to što iz Madrida upiru prstom ka Kataloniji...

„Već sam rekao da ne bih voleo da uslovljavaju sudije i oni to rade svake sedmice“, rekao je Ćavi, te se dotakao se ’slučaja Negreira’ i Real Madrida:

„On nam uopšte nije pomogao. Moramo da se takmičimo. Slažem se 100 odsto sa onim što je predsednik rekao“.

Nedvno je i Dijego Simeone istakao da Fudbalski savez Španije i ljudi iz La Lige ne rade dobro svoj posao, a Ćavi se nadovezao na tu izjavu.

„Nisam predsednik Saveza i La Lige. Čudi me što mi to dozvoljavamo. To menja takmičenje u potpunosti. Čak i slep čovek vidi. Čolo Simeone je to rekao. Nismo mi budale, svi to vide“.

Neuzbežna tema bio je i njegov odlazak iz kluba, te pritisak koji mečje trenere.

„Video sam trenere koji osvajaju Ligu šampiona i nisu znali hoće li ostati tu i nastaviti dalje. Nešto slično prošao je Luis Aragones. Video sam to, doživeo iz prve ruke, mnogo je patio. Linč je bio nehuman i nepravedan. Luis bi mi rekao da budem jak. Od prvog dana sam kritikovan, ali razumem kritiku i odlazim je očekivanja nisu ispunjena“.

A, kada nisu, razlaz je logičan sled događaja...

„Ako ciljevi nisu ispunjeni, onda moram da odem. Kada sam stigao, imao sam dobru sezonu i ciljevi su bili ispunjeni. Druga godina je bila veoma dobra, ali smo u trećoj ispod očekivanja. Ostaje nam Liga šampiona“, porčuio je Ćavi Ernandes i još jednom podvukao zašto je otišao iz Barselone:

„Ne dolazim zbog štampe i mentalnog zdravlja. Klubu je potrebna promena pravca“.



tagovi

Real MadridBarselonaĆaviPrimeraŠpanija

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara