©Reuters
©Reuters

Ćavi: Znao sam da ću rastaretiti tim ako saopštim da odlazim

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 00:24

Strateg Barselone istakao napredak ekipe u prethodnom periodu

Pobedom na domaćem terenu protiv Napolija fudbaleri Barselone su napravili novi korak u Evropi i posle četiri godine se plasirali u četvrtfinale. Uspeh protiv šampiona Italije ostavio je Katalonce u borbi za trofej na međunarodnoj sceni, a Ćavi, strateg koji je najavio odlazak sa klupe po završetku sezone, istakao je uspon svojih izabranika tokom prethodnih nedelja.

Izabrane vesti

"Odigrali smo utakmicu koja nas je izmorila, tim se ispraznio, ali smo dominirali u mnogim segmentima i posle četiri godine smo među osam najboljih u Evropi. Zaslužili smo da uživamo", rekao je Ćavi i dodao:

"Rekao sam da će tim biti rasterećeniji i da će napraviti iskorak ukoliko objavim da ću se povući na kraju sezone i upravo to se događa. Ljudi nisu verovali, bili smo kritikovani i klub i ja, pričalo se da će se svlačionica izguviti, a zapravo smo napredovali".

Pokazali su Katalonci neverovatan napadački potencijal, mada je spušteni gard otkrio i određene probleme u defanzivi.

"Vršili smo visoki presing, igrali agresivno... Odbrana nam je bila postavljena visoko i smatram da smo u mnogim aspektima igre bili odlični. Zadovoljni gladamo ka četvrtfinalu, a navijači imaju povoda da uživaju".

Posebnu pažnju privukao je mladi štoper Pau Kubarsi.

"On je veoma miran, ne zna za nervozu. Strpljiv je i staložen u kreiranju napada, ume da nađe slobodnog saigrača. Spektakl je gledati ga", rekao je Ćavi koji je istakao da je ponosan što navijači pružaju podršku timu i da je zahvalan što mu skandiraju ime na svakoj utakmici.


tagovi

ĆaviCavi ErnandesBarselonaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara