Čavrić slavi gol (© Reuters)
Čavrić slavi gol (© Reuters)

Čavrić čuva nade Slovana u evropsko proleće: Iz Bratislave ka ligama petice

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 16:14

Srbin promenio poziciju, ne i golgeterske navike, dvaput precizan protiv Bazela za sedam dana

Kako Luka Jović, tako i Aleksandar Čavrić. U dva uzastopna kola Lige konferencije, protiv identičnih rivala, samo dva Srbina su pogađala metu. Napadač Fjorentine je bio precizan i u Edinburgu i na stadionu „Artemio Franki“ za ubedljiva slavlja Ljubičastih nad Hartsom, dok je Čavrić najpre overio pobedu Slovana u Bezelu (2:0), da bi protiv švajcarskog predstavnika pogodio i u Bratislavi (3:3).

Pošto u prva dva kola prvak Slovačke nije postigao ni gol na susretima sa Žaligirisom i Pjunikom buđenje nekadašnjeg mladog reprezentativca mu je pomoglo da se pozicionira kao kandidat za plasman u narednu fazu takmičenja iz Grupe H (Bazel sedam, Pjunik šest, Slovan pet, Žalgiris četiri boda).

Izabrane vesti

Golovi su samo plod dobre timske igre i uvek stignu kao nagrada za naporan i posvećen rad. Ušao sam u sezonu potpuno spreman i nadam se da će ovo biti jedna od najboljih otkako sam u Slovanu. Posebno mi je drag gol levom nogom iz prve utakmice. Ostaje žal što nismo pobedili u Bratislavi“, podseća Čavrić na činjenicu da je sastav Vladimira Vajsa vodio čak 3:1 do polovine drugog poluvremena, ali je na kraju bilo 3:3.

Na tom meču Čavrić je dejstvovao kao centralni špic, ne prvi put ove sezone, što je bitna promena u odnosu na prethodne, kad je češće dejstvovao po boku.

Tačno je da sam formiran kao krilni napadač, ali i uloga centralnog mi prija. Mislio sam da će biti potrebno više vremena da se prilagodim, međutim zasad dobro ide. Ideja da napadam prostor iza odbrane je ista, da li sam levo, desno ili centralno ne menja mnogo stvari. Slušam trenera i pokušavam da svaki zahtev koji se ispred mene postavi ispunim na najbolji način. Kad se poklope stvari dođu i golovi“.

Čavrić je realizovao poslednji penal u seriji protiv Zrinjskog kojim je Slovan prebridio napete kvalifikacije, sad je dao dva gola u grupnoj fazi, u prvenstvu je bio precizan triput i to sa bočnih pozicija i tako pomogao ekipi da i dalje bude lider.

Slovan je veliki klub, kao takav uvek ima i najveće ciljeve. Titula ne sme da se dovede u pitanje, a nokaut faza Lige konferencije nije daleko. Mene inspirišu velike stvari, čine me boljim, isto važi za ceo tim. Kad u životu imate najveće ciljeve uvek dogurate daleko. Tako je i u fudbalu. Zato mi prija što sam u ovakvoj sredini“.

Letos je bivši član OFK Beograda produžio ugovor, skupio je ukupno više od 200 mečeva za Slovan i priznaje da mu šestogodišnji boravak u Bratislavi odgovara.

Prijaju mi grad, okruženje, komšiluk... Mnogo sam dao, ali i mnogo dobio od Slovana. Naredni korak će doći sam od sebe, ne opterećujem se previše. Važno mi je da vredno radim i budem zdrav. Gde vidim sebe za godinu dana? Ako to ne bude Slovan, voleo bih klub iz Liga petice. To je prirodna želja svakog ko profesionalno igra fudbal“, dodao je Aleksandar Čavrić.



tagovi

Aleksandar ČavrićSlovan BratislavaSlovan BratislavaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara