Aleksandar Čavrić (levo) u dresu Slovana iz Bratislave (©Reuters)
Aleksandar Čavrić (levo) u dresu Slovana iz Bratislave (©Reuters)

Čavrić pred transferom, postaje deveti Srbin u Rusiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 14:40

Krilni napadač iz Srbije, po svoj prilici, posle sedam godina napušta Slovan iz Bratislave pošto je u završnoj fazi pregovora sa Rubinom iz Kazanja. Ako ne bude iznenađenja, postaće novi saigrač bivšeg štopera Partizana Igora Vujačića

Trener Slovana iz Bratislave Vladimir Vajs otkrio je u intervjuu da je srpski fudbaler Aleksandar Čavrić blizu odlaska iz prvaka Slovačke. Nekadašnji krilni napadač OFK Beograda, Genka i Orhusa je u pregovorima sa Rubinom iz Kazanja, povratnikom u Premijer ligu Rusije.

Slovan je završio prvu fazu priprema za novu sezonu, sledeće nedelje će otpočeti kvalifikacije za Ligu šampiona duelom sa luksemburškim predstavnikom Svift Esperanžom. Čavrić je nedostajao na generalnoj probi sa Rapidom iz Bukurešta (4:1), zato što je otputovao na završne pregovore.

Izabrane vesti

Trenutno pregovara oko transfera. U utorak je otišao u Nemačku na medicinske preglede, pa će se vratiti kod nas. Videćemo, da li će da ostane ili da se pozdravi sa nama. Kako god da odluči, postupićemo na transfer pijaci u skladu sa tim“, kazao je Vajs.

Čavrić je poslednjih sedam sezona proveo u Slovanu, osvojio je sa timom iz Bratislave pet titula i četiri Kupa Slovačke. Podsetimo, 29-godišnji ofanzivac je 2013. postao šampion Evrope sa omladinskom reprezentacijom Srbije, što mu je bio prvi trofej u karijeri.

Sreda, 20.30: (1,25) Slovan Bratislava (6,00) Svift Esperanž (11,0)

U Rubinu, ako se transfer definitivno realizuje, društvo će mu praviti doskorašnji štoper Partizana Igor Vujačić. Član tog tima je od ranije i Švajcarac srpskog porekla Darko Jevtić, tako da će Čavriću bii lakše da se adaptira na novi klub.

On je inače prošle sezone bio najbolji strelac Slovana, ukupno je odigrao 236 takmičarskih mečeva za taj klub i postigao 61 gol, uz 35 asistencija.

Obećali smo mu da ćemo da ga pustimo ako dobije neku bolju ponudu… Naravno, u životu nekad morate da gledate i finansije, morate da razmišljate o budućnosti. Važno nam je da on bude zadovoljan, ali i klub mora da se zadovolji. Jer, i nama je potreban neki priliv novca. Od visine transfera će zavisiti i pojačanja. Ponavljam, moguće je i da Čavrić ostane, ali i da ga prodamo“, dodao je strateg Slovana.

Ako ne bude iznenađenja, Čavrić će postati deveti srpski fudbaler u ruskoj Premijer ligi. Trenutno, tamo su Saša Zdjelar, Milan Gajić (CSKA Moskva), Miroslav Bogosavac (Ahmat), Mihajlo Banjac (Krasnodar), Milan Majstorović (Dinamo Moskva), Nikola Radmanovac, Ivan Ostojić (Baltika) i Ivan Miladinović (Soči).

Podsetimo, ovog leta je u glavni grad Slovačke došao Milan Borjan, doskorašnji kapiten Crvene zvezde. On će igrati za Slovan do kraja sezone kao pozajmljen igrač.

Doveli smo Borjana kako bi on pomogao našem timu iskustvom i kvalitetom, to nam je bilo potrebno. Naši mladi golmani Trnovski i Čovan će učiti od njega. Adam Hrdina je takođe ovde. Borjan poseduje ogromno iskustvo, reprezentativac je Kanade i dolazi kod nas iz velikog kluba. Sigurni smo da će nam doneti mir u ekipi“, smatra Vajs.


tagovi

Aleksandar ČavrićSlovan BratislavaRubin KazanjLetnji prelazni rok 2023Vladimir Vajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara