Jegor Prucev u dresu Crvene zvezde (©Starsport)
Jegor Prucev u dresu Crvene zvezde (©Starsport)

Celje u rezultatskoj krizi, a razigrani Prucev suspendovan

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 13:39

Lider prvenstva Slovenije protiv Kopera (16.45) bez Rusa na pozajmici iz Crvene zvezde

Upao je lider slovenačkog prvenstva Celje u rezultatsku krizu, vezao je tri utakmice bez pobede. Crni niz će pokušati da prekine ovog četvrtka od 16.45 časova protiv Kopera, u 26. kolu.

U prethodna tri kola Celje je najpre poraženo na gostovanju Domžaleu (1:2), a zatim je remiziralo sa Olimpijom u Ljubljani (1:1) i lokalnim rivalom Mariborom kod kuće (1:1).

Izabrane vesti

Srećom po popularne Grofove, Olimpija nije iskoristila u potpunosti njihovu slabu formu. U prošlom kolu je odigrala samo 1:1 sa Murom, tako da je ostala na -7 u odnosu na lidera.

Otežavajuća okolnost po Grofove je suspenzija ruskog internacionalca Jegora Pruceva, krilnog napadača koji je u Sloveniji na pozajmici iz Crvene zvezde. Momak rođen u Krasnodaru pre 21 godine je u prošlom kolu dobio žuti karton, četvrti od početka sezone, pa mora na „hlađenje“. U tim će se vratiti već za tri dana, kada će Celje da ugosti Radomlje.


16.45: (3,70) Koper (3,35) Celje (1,95)


Prucev je „eksplodirao“ od početka prolećne polusezone i gotovo na svakoj utakmici je nešto uradio. Protiv Mure i Domžalea je dao po gol, protiv Rogaške i Olimpije je bio po jednom asistent. Zbirno, od dolaska u slovenački fudbal Rus sa srpskim pasošem je odigrao 23 meča, postigao je tri gola i zabeležio pet asistencija.

Podsetimo, Prucev će biti član Celja do kraja ove sezone, posle čega je u obavezi da se vrati u Beograd. Na upravi Crvene zvezde je da proceni da li će mu u sledećem šampionatu pružiti šansu ili će mu potražiti transfer. Za Beograđane je nekadašnji igrač Sočija odigrao 11 utakmica, ukupno je na terenu proveo 432 minuta, a zabeležio je jednu asistenciju protiv Čukaričkog.


SLOVENIJA 1 – 26. KOLO

Sreda

Mura – Bravo 1:2 (0:1)

/Nuhanović 63 – Tdin 29, Poplatnik 71/

Aluminij – Rogoška 0:1 (0:0)

/Kurež 76/

Radomlje – Domžale 2:0 (0:0)

/Šošić 69, 74/

Četvrtak

16.45: (3,70) Koper (3,35) Celje (1,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KoperCeljeJegor PrucevSlovenija 1FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara