©Reuters
©Reuters

Čelsi i golovi u sudijskoj nadoknadi: Petrović troši kredite, fenjeraš zaustavio Plavce

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 20:34

Oli Mekbarni u 93. minutu sprečio poraz Šefild Junajteda na Bramal Lejnu - 2:2 (1:1)

Sredinom marta u sudijskoj nadoknadi četvrtfinala FA kupa došao je do pobede protiv Lestera, pre tri dana na gostovanju Mančester Junajtedu takođe, a između ta dva meča protiv Barnlija u završnici ostao bez dva boda.

Golovi u završnici meča postali su sinonim za ekipu Čelsija, a drugu, onu goru stranu medalje izabranici Maurisija Poketina osetili su i na gostovanju Šefild Junajtedu u 32. kolu Premijer lige. Dva puta je londonski tim vodio na Bramal Lejnu, ali ga je nemogućnost da overi trijumf istog koštala, a dva boda u 93. minutu iz ruku mu je izbio Oli Mekbarni - 2:2 (1:1).

Izabrane vesti

Da iz njih isijava nestabilnost znalo se odavno, ali to što su dva puta dozvolili odavno otpisanom timu da se vrati u život posebno bi trebalo da zabrine Maurisija Poketina. To, ali i utisak da je i Đorđe Petrović, jedan od konstantnijih u timu otkako je stao među stative, u padu forme. Kredite koje je stekao nakon što je sa gol-linije sklonio Roberta Sančesa srpski čuvar mreže polako troši. Slabim intervencijama kumovao je protivničkim golovima protiv Barnlija i Mančester junajteda u prethodna dva kola, a nije zablistao ni ovog popodneva u Južnom Jorkširu.

Srpski čuvar mreže nije se proslavio reakcijom iz 32. minuta kada nije 'pokrio' prvu stativu, omogućivši Džejdenu Boglu da iz teške pozicije zatrese mrežu. Očekivao je Petrović centaršut desnog beka, ali ga je ovaj prevario i poništio Čelsijevo vođstvo zakucavši loptu uz stativu.

Gosti su do prednosti došli u 11. minutu golom Tijaga Silve u njegovom prvom meču posle više od mesec i po dana. Ali bio je to jedini udarac što su fudbaleri londonskog tima uputili u okvir Šefildovog gola tokom prvog poluvremena, popularne Oštrice vremenom su se oslobodile početnog pritiska rivala, zaigrale otresitije i zasluženo došle do izjednačenja.

Ni u drugom poluvremenu slika se nije menjala, ali je kao nebrojeno puta tokom sezone prevagu u korist Čelsija doneo individualni kvalitet. Ovog puta na površinu je isplivao talenat Nonija Maduekea, koji je sredinom drugog dela prelepim golom doneo novu prednost Plavcima. Prednost koju će, činilo se dugo, Čelsi za promenu uspeti da sačuva, posebno kada je u trećem minutu nadoknade Poketino na teren poslao još jednog štopera (Benoa Badijašil) i defanzivnog vezistu (Ćezare Kasadei). Ali svega nekoliko desetina sekundi posle tih izmena gosti su poklekli. Plašt heroja domaćeg tima navukao je Oli Mekbarni, čovek kojem je sudijska nadoknada 'domaći teren'.

Momak iz Lidsa je, pazite sad, postigao četiri od osam Šefildovih golova u nadoknadi u istoriji Premijer lige. Ispratio je poslednju akciju svoje ekipe, ubacio se na dodavanje glavom Kamerona Arčera preko odbrane Čelsija, i ćušnuo loptu pored Petrovića.

Jedan bod neće Šefildu mnogo značiti, jer i dalje je na poslednjem mestu, daleko od opasne zone. Čelsi bi pak dva ispuštena mogla skupo da koštaju, jer za šestoplasiranim Mančester Junajtedom uz meč manje zaostaje pet bodova.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota

Kristal Palas - Mančester Siti 2:4 (1:1)

/Mateta 3, Eduar 86 - De Brujne 13 i 70, Luis 47, Haland 66/

Aston Vila - Brentford 3:3 (1:0)

/Votkins 39, 81, Rodžers 46 - Zanka 59, Embuemo 61, Visa 68/

Everton - Barnli 1:0 (1:0)

/Kalvert Luin 45+2/

Fulam - Njukasl 0:1 (0:0)

/Gimarais 81/

Luton - Bornmut 2:1 (0:0)

/Klark 73, Moris 90 - Tavernije 52/

Vulverhempton - Vest Hem 1:2 (1:0)

/Sarabija 33pen - Paketa 73, Vord Prauz 85/

Brajton - Arsenal 0:3 (0:1)

/Saka 33pen, Haverc 62, Trosar 86/

Nedelja

Mančester Junajted - Liverpul 2:2 (0:1)

/Fernandes 50, Mejnu 67 - Dijaz 23, Salah 84pen/

Šefild Junajted - Čelsi 2:2 (1:1)

/Bogl 32, Mekbarni 90+3 - Silva 11, Madueke 66/

Totenhem - Notingem Forest 3:1 (1:1)

/Muriljo 15ag, Van de Ven 53, Poro 58 - Vud 27/



tagovi

ČelsiĐorđe PetrovićŠefild junajtedPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara