Gabrijel Slonina (Printscreen)
Gabrijel Slonina (Printscreen)

Čelsi na gol dovodi vunderkinda iz MLS-a i daje više para nego za Čeha i Kurtou

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 14:56

Gabrijel Slonina će postati treća najskuplja golmanska kupovina u istoriji Plavaca

Čelsi je ovog leta kupovinama Rahima Sterlinga i Kalidua Kulibalija olakšao kasu za 94.200.000 evra. Već do kraja dana, ili realnije sutra trebalo bi da probije stotku, jer se supertalentovani američki golman Gabrijel Slonina spakovao za put u London. Nisu Plavci štedeli novac za potpis 18-godišnjeg vunderkinda, pa je sa nešto više od 14.000.000 prihvaćenih evra lako eliminisao konkurenciju u vidu Real Madrida i Vulverhemptona.

Međutim, neće Slonina morati da doplaćuje za drugi kofer, već će mu dovoljan biti samo ručni prtljag budući da londonski klub planira da ga vrati Čikagu na pozajmicu, bar do januara. Na zimu će Čelsi revidirati situaciju sa golmanima i proceniti da li će ga pripojiti ekipi za drugi deo sezone.

Izabrane vesti

Da velikan sa Stamford Bridža daje ogroman novac za tinejdžera, vidi se i kroz prizmu toga što će Amerikanac postati treći najsuplji golman u istoriji kluba. Neprikosnoveni rekorder je Kepa Arizabalaga čiji su višegodišnji kiksevi bacili senku na 80.000.000 uloženih u njegov transfer iz Bilbaa 2018. godine. Bask bi vrlo lako do kraja prelaznog roka mogao da završi u Napoliju, dok na golu ostaje Čelsijeva druga najskuplja golmanska kupovina Eduar Mendi (24.000.000). Pritom, londonski klub za Sloninu daje više novca nego što je 2004. izdvojio za tada 22-godišnjeg Petera Čeha (13.000.000 evra), odnosno 2011. na Tiba Kurtou (8.950.000) koji je tada imao 19. Plavci su tada pustili Belgijanca da tri godine skuplja iskustvo na pozajmici u Atletiko Madridu.

Slonina je debitovao u MLS-u prošle sezone i od tada sakupio 34 nastupa, odnosno 14 utakmica na kojima nije dozvolio lopti u gol. Od te brojke, deset klin šitova upisao je u aktuelnoj takmičarskoj godini i ako u narednih 11 utakmica, sedam puta spusti roletnu rivalima, postaće rekoredr elitnog ranga severno-američkog fudbala.

Momak iz Ilionoisa prošao je sve mlađe selekcije Sjedinjenih Američkih Država, a kako brani poslednjih meseci, Gred Berhalter bi uskoro mogao da mu pruži priliku za debi za seniorski tim, te povede na Mundijal u Katar,




tagovi

MLSČikago FajerČelsiGabrijel Slonina

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara