Detalj sa utakmice (©Reuters)
Detalj sa utakmice (©Reuters)

Čelsi napadao, Lids bio bliži golu, na kraju samo nula (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 15:03

Mogu da budu zadovoljni i jedni i drugi

Subotnji matine u Premijer ligi doneo je fudbal sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta, ali ne i onaj najvažniji činilac svake utakmice – golove. Na Eland Roudu Lids i Čelsi odigrali su 0:0 što je rezultat kojim teoretski mogu oba tima da budu zadovoljna, s tim što jedni i drugi imaju razloga da žale...

Lids je posle četiri poraza u minulih pet kola konačno uspeo da izvuče makar bod protiv jednog legitimnog kandidata za Ligu šampiona, a osim toga igrači Marsela Bijelse bili su možda čak i bliži pogotku od protivnika. Čelsi je i dvanaestu utakmicu pod komandom Tomasa Tuhela ostao neporažen i za to vreme upisao četvrti remi, a da su Plavci iskoristili bar delić inicijative i poseda lopte koji je u jednom trenutku iznosio čak 74 odsto, tri boda bi sada putovala za London.

Izabrane vesti

Ovako Čelsi mora da se zadovolji manje slađim bodom i nada se da Vest Hem neće iskoristiti dva meča zaostatka da preotme četvrtu poziciju i opet se nađe u zoni Lige šampiona. Tuhel se i ovog puta odlučio da malo promeša karte i napravi zanimljive promene. Prvo formacijsku i počne u sistemu 4-2-3-1, sa Aspilikuetom i Čilvelom po bokovima, te Kristensenom kao partnerom Ridigeru u odbrani. Žoržinju se na sredini terena pridružio Kante, dok su u odnosu na pobedu nad Evertonom iza najisturenijeg Haverca bili Pulišić desno, Maunt levo i Zijeh iza špica.

Čelsi jeste imao više poseda lopte i umeo je da zapreti preko Haverca, ali je Lids imao kvalitetnije šanse i zato bio najbliži golu. Već u 15. minutu Roberts je pogodio prečku, mada je Čelsi nekoliko trenutaka ranije i sam bio zaustavljen od istog dela okvira gola posle loše intervencije Ejlinga kada je pred ivicom kaznenog prostora pogodio saigrača i lopta se odbila prema golu Melijea i završila na prečki!

Dok su gosti iz Londona držali loptu u nogama, Lids je momente na napadačkoj polovini znao da iskoristi da ozbiljnije pripreti. Tako su Rafinja u 55. i Dijego Ljorente u 77. minutu propustili dve odlične šanse da matiraju raspoloženog Mendija. Brazilac je bio nadomak gola jer je uputio zreo udarac sa šest-sedam metara, ali je Mendi kao mačka reagovao i sprečio da lopta završi u mreži.

Haverc je propustio verovatno i najbolju šansu za Čelsi. Bilo je to na startu drugog poluvremena kada su mu odbrambeni igrači Lidsa otvorili prostor da uđe u šesnaesterac, a zatim i da uputi snažan udarac koji je Melije uspeo da zaustavi. Dvadesetak minuta kasnije Ridiger je imao jedan dobar pokušaj sa distance, ali je ponovo talentovani golman Lidsa bio na visini zadatka.

Tuhelov pokušaj da dodatno ubrza i konkretizuje Čelsijevu igru ubacivanjem Hadson Odojija, Džejmsa i Vernera za Pulišića, Zijeha i Maunta nije doneo ama baš ništa. Štaviše, Marokanac je delovao razočarano zbog odluke da utakmicu završi nedugo pošto je otkucao prvi sat igre. Lids je, s druge strane, bio sasvim dobro organizovan u odbrani, što definitivno nije bila jača strana ovog tima u prethodnom delu sezone, ali je danas to bilo dovoljno da se zaustavi tim kome je nemački stručnjak udahnuo novi život.

Na kraju je možda remi i najrealniji ishod, mada je moglo da bude i golova...

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Njukasl – Aston Vila 1:1 (0:0)

/Lasels 94 - Votkins 87/

Subota

Lids - Čelsi 0:0

16.00: (2,35) Kristal Palas (3,00) Vest Bromvič (3,40)

18.30: (1,90) Everton (3,40) Barnli (4,30)

21.00: (8,50) Fulam (4,70) Mančester Siti (1,38)

Nedelja

13.00: (2,85) Sautempton (2,90) Brajton (2,80)

15.00: (1,55) Lester (3,80) Šefild Junajted (7,00)

17.30: (2,70) Arsenal (3,15) Totenhem (2,70)

20.15: (1,87) Mančester Junajted (3,50) Vest Hem (4,30)

Ponedeljak

21.00: (4,40) Vulverhempton (3,50) Liverpul (1,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kai HavercPatrik BamfordMarselo BijelsaTomas TuhelČelsiLids JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara