Tod Boli (Foto: Reuters)
Tod Boli (Foto: Reuters)

Čelsi poteže stare veze i nudi svom bivšem direktoru igrače kako bi pokrio minus u kasi

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 17:20

Tod Boli tokom nedavne posete Saudijskoj Arabiji navodno razgovarao sa Majklom Emenalom, ministrom sporta te zemlje i fudbalskim direktorom tamošnje lige, o potencijalnoj prodaji svojih igrača saudijskim klubovima

Ulaganja ogromna, rezultati nikakvi. Na Stamford Bridžu su se odavno pomirili sa time da ni naredne sezone neće biti učesnici Lige šampiona i već kuju plan kako da pokriju minus u kasi nastao sumanutim trošenjem novca na pojačanja.

Čelsi je prošle nedelje objavio gubitak od 90.000.000 funti za prošlu finansijsku godinu te na Ostrvu veruju da će londonski klub morati da prikupi najmanje 100.000.000 do 30. juna ne bi li došao u opasnost od kršenja pravila o profitabilnosti i održivosti, koje će najlakše izbeći prodajom igraća.

Izabrane vesti

Vlasnik londonskog kluba Tod Boli i prošlog leta našao se u istom problemu, ali ga je rešio tako što je pre 30. juna prodao Kalidua Kulibalija i Eduarda Mendija za nešto više od 40.000.000 evra, obojicu u Saudijsku Arabiju. Na istoj destinaciji probaće američki biznismen i ove godine da reši finansijske probleme.

Boli je nedavno posetio Saudijsku Arabiju gde se, osim što je pregovarao sa Rijad Erom (Riyadh Air) o potencijalnom sponzorstvu, prema pisanju Telegrafa sastao sa Majklom Emenalom, ministrom sporta te zemlje i fudbalskim direktorom tamošnje Pro lige, a prema verovanju pomenutog izvora jedna od tema sastanka bila je potencijalna prodaja Čelsijevih igrača saudijskim klubovima.

Emenalo je dobro poznato lice na Stamford Bridžu, sedam godina je proveo u Čelsiju, najveći deo kao tehnički direktor, a između ostalog je zaslužan i za prvi dolazak Romelua Lukakua u londonski klub, kojeg je potom hteo da vrati iz Evertona. Telegraf piše da bi upravo belgijski napadač mogao da bude sledeća meta Saudijaca. Lukaku je letos odbio da sa Kulibalijem i Mendijem pojača Al Hilal, ali iako je zadovoljan u Romi teško će ga italijanski klub otkupiti za 37.000.000 funti, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, i pride ispuni igračeve finansijske zahteve. U međuvremenu kao da se predomislio po pitanju odlaska na Bliski Istok.

"U naredne dve godine ova liga će postati jedna od najboljih na svetu, ako ne i najbolja. Klubovi ulažu mnogo truda da dovedu 'velike' igrače. Kao rezultat toga, kvalitet timova i fudbala značajno je porastao", izjavio je belgijski reprezentativac nedavno.

Telegraf dalje piše da je među igračima koji će se naći na transfer listi Kepa Arisabalaga, koji je dolaskom Đorđa Petrovića i Roberta Sančesa postao prekobrojan na Stamford Bridžu, kao i Konor Galaher, Armando Broja, Trevo Čaloba i Mark Kukurelja, s tim da trio ponikao u klubu neće biti nuđen Saudijcima.


tagovi

ČelsiTod BoliRomelu LukakuKepa Arizabalaga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara