Kai Haverc (©Reuters)
Kai Haverc (©Reuters)

Čelsi prodisao, da li je kasno za Ligu šampiona?

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 11:58

Premijer liga: Plavci vezali dve pobede, danas (18.30) jure het-trik protiv Evertona na Stamford Bridžu. N‘Golo Kante se vraća u tim posle šest meseci. Totenhem spasava sezonu, sledi grčevita borba za evroelitu. Pevci gostuju davljeniku Sautemptonu (16.00)

Lakše se diše na Stamford Bridžu. Čelsi je vezao dve pobede u Premijer ligi, protiv Lidsa i Lestera, plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona posle eliminacije Borusije iz Dortmunda, pa konačno malo svetlosti u redovima Plavaca.

Plasman u Ligu šampiona naredne sezone je i dalje veoma težak, čak 11 bodova manje od gradskog rivala Totenhema, uz meč manje, ali nada tinja. Menadžer Grejam Poter konačno može malo da odahne. Mnogo novajlija ove zime, povrede ključnih igrača, problem sa napadačima, sve je to uticalo na očajne igre Čelsija, ali ovog meseca bolje igra skupocenih zvezda tima iz zapadnog dela Londona.

Izabrane vesti

Prošle nedelje je nekadašnji šampion Engleske i Evrope postigao tri gola Lesteru u gostima, a danas (18.30) na Stamford Bridžu stiže davljenik Everton koji je uspeo da pobegne iz opasne zone posle četiri boda u prethodna dva kola, ali daleko od toga da ne mora da brine za status u elitnom rangu enlgeskog fudbala.

18.30: (1,57) Čelsi (3,80) Everton (6,50)

Poter će posle šest meseci moći da računa na oporavljenog Francuza N‘Golo Kantea. Iskusna radilica na sredini terena je odigrala samo dve utakmice ove sezone. Vezista Mejson Maunt je van stroja, kao i Rahim Sterlig, Tijago Silva i Sezar Aspilkueta.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ŽOAO FELIKS DA POSTIGNE GOL PROTIV EVERTONA JE 3,00.

Menadžer Evertona Šon Dajš ponovo neće moći da računa na Dominika Kalverta Luina. Napadač Karamela je malo bio na terenu ove sezone. Ima samo 12 utakmica, a poslednji put je igrao početkom februara protiv Arsenala. Van stroja je i Tauzend, dok je Škot Paterson pod znakom pitanja.

Čelsi je u prvom delu sezone dobio Everton sa 1:0, a jedini gol delo je Žoržinja koji je ove zime prešao u redove gradskog rivala, Arsenala.

Totenhem će i ove sezone da ostane bez trofeja, a tim Antonija Kontea može da spasi sezonu plasmanom u Ligu šampiona. Pevci će sa Mančester Junajtedom, Njukaslom, Liverpulom, možda i Čelsijem, da se bori a dva mesta koje vode u najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu.

16.00: (4,40) Sautempton (3,50) Totenhem (1,95)

Tim iz Londona danas (16.00) putuje na jug Engleske Sautemptonu koji je i dalje zakucan ta dno, ali Vest Hem, koji je prvi iznad zone ispadanja, beži samo dva boda, pa su Sveci i dalje u igri za opstanak. Prethodnih nedelja opet je u britanskim medijima bilo govora o odlasku Harija Kejna na kraju sezone, ali u redovima Pevaca žele napadača da zadrže do kraja karijere. Kejn i Son će predvoditi napad Totenhema, dok nema mesta za skupo plaćenog Brazilca Rišarlisona.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KOREJAC SON DA ZATRESE MREŽU SAUTEMPTONA JE 3,00

Emerson Rojal se vraća u tim Totenhema posle povrede u prošlom kolu protiv Notingema. I dalje su za Sparse odsutni Ugo Loris, Rajan Sesenjon, Rodrigo Bentankur i Iv Busama. Za Svece se u tim vraća Kajl Voker Peters koji će igrati protiv bivšeg kluba. Tino Livramento i Huan Larios su odsutni zbog povreda kod domaćina. U prvom delu sezone u Londonu, Konteova četa je razbila današnjeg rivala sa 4:1.

---------------------------------

Novo, 23. kolo Mozzart Prognozzera je pred nama, nastavlja se borba za vredne nagrade i glavni dobitak od 200.000 dinara! Kao i uvek pred vama je 10 utakmica, a sve što treba da uradite je da tipujete tačne rezultate i postarate se da vam plasman i posle ove runde bude još bolji.

---------------------------------

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Notingem Forest - Njukasl 1:2 (1:1)

/Denis 26 - Isak 45+2, 90+3p/

Subota

16.00: (1,75) Aston Vila (3,70) Bornmut (5,40)

16.00: (1,95) Brentford (3,60) Lester (4,20)

16.00: (4,40) Sautempton (3,50) Totenhem (1,95)

16.00: (2,30) Vulverhempton (3,15) Lids (3,35)

18.30: (1,57) Čelsi (3,80) Everton (6,50)

Nedelja

15.00: (1,27) Arsenal (5,50) Kristal Palas (12,0)

Odloženo

Liverpul - Fulam

Brajton - Mančester Junajted

Mančester Siti - Vest Hem

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiTotenhemSautemptonEvertonPremijer ligaKai HavercNgolo Kante

Obaveštavaj me

Čelsi
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara