Majk Menjan (©Reuters)
Majk Menjan (©Reuters)

Čelsi se javio, Lil bi da unovči i Menjana

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 18:27

Klub sa severa Francuske pred novom bogatom zaradom

Nije da nismo mogli da osetimo još i pre nego što je startovao prelazni rok, ali sada više nema ni trunke dileme - Čelsi će biti apsolutno najveći trošač ovo leta! Samo nekoliko sati pošto je na sva zvona objavljeno da je dogovoren najskuplji transfer u klupskoj istoriji u liku Kaija Haverca, Čelsi se već bacio na sledeći veliki posao i spreman je da se posveti kupovini golmana. A, sada je meta - Majk Menjan.

Jedan od najboljih golmana Lige 1 tokom poslednje dve godine postao je novo ime na Čelsijevoj podužoj listi želja za novu "jedinicu", pošto je Kepa Arizabalaga definitivno izgubio sve kredite kod Frenka Lamparda. Zanimljivo, Čelsijevom treneru golmana Kristofu Lolišonu se izuzetno dopada Lilov golman, kojeg čak i poznaje lično, a upravo je on razlog zašto je Čelsi bacio oko baš na njega.

Izabrane vesti

Menjan je tek počeo da ide ka vrhuncu forme sa svojih 25 godina, a u prethodne dve sezone bio je među najvažnijim činiocima tima, odnosno najzaslužnijima što je Lil igrao grupnu fazu Lige šampiona, a ovu sezonu završio na četvrtoj poziciji, odmah iza Rena. U pitanju je jedan od odbeglih đaka Pari Sen Žermena, a u Lil je stigao pre pet godina za samo milion evra. Danas Lil za njega traži čak 30.000.000 evra i to je cena koju je klub odredio još pre početka lenje pijace.

Čelsi je dosad angažovao Tima Vernera i Hakima Zijeha za nešto manje od 100.000.000 evra, a dogovoreni su transferi Kaija Haverca za isto toliko novca, te Tijaga Silve koji iz PSŽ dolazi kao slobodan igrač. Na pragu transfera iz King Pauer stadiona je i Ben Čilvel. S druge strane Lil je samo ovog leta već zaradio 80.000.000 evra od prodaje Viktora Osimena u Napoli, a uskoro će biti realizovan i transfer Gabrijela Magaljesa u Arsenal za 30.000.000 evra.



tagovi

Majk MenjanLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara