Čelsi spremio ponudu: 60.000.000 Mančester Junajtedu i 10.000.000 evra golmanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 17:53

Čeka se odgovor sa Old Traforda

Jan Oblak je samo san, Andre Onana iz Ajaksa ipak nije taj kalibar, pa će Čelsi sve snage u potrazi za golmanom usmeriti na dovođenje Dina Hendersona iz Mančester Junajteda.

Momak koji je ponikao u Mančester Junajtedu ali nikad nije debitovao za prvi tim, već dve sezone blista na golu Šefild Junajteda. Prvo im je pomogao da uđu u Premijer ligu, a potom ostavio fenomenalan utisak u minuloj sezoni Premijer lige u kojoj je Šefild bio hit prvenstva. Na čak 13 premijerligaških mečeva je sačuvao mrežu mirnom i pokazao da je izrastao u jednog od najboljih golmana Premijer lige. Šefild bi ga rado pozajmio i treću sezonu zaredom, ali cena mu je toliko skočila da su šanse kluba sa Bramal Lejna minimalne.

Izabrane vesti

Ali zato Čelsijeve nisu. Frenk Lampard je definitivno precrtao Kepu Arizbalagu i odredio Hendersona kao glavnu metu za poziciju golmana. Prema pisanju ostrvski medija, Čelsi je spreman da plati oko 60.000.000 evra Mančester Junajtedu i da mladom golmanu ponudi ugovor vredan oko 10.000.000 evra po sezoni.

Sada sve zavisi od Mančester Junajteda. David De Hea je standardan na golu Crvenih đavola iako je ove sezone imao neka slaba izdanja, a kao najplaćeniji igrač u klubu je skoro sigurno blindiran. Čak i ako bi Solskjer poželeo da ga proda i pruži šansu Hendersonu kao prvom golmanu, teško da bi se našao klub koji bi mogao da plaća Špancu preko 20.000.000 evra godišnje koliko zarađuje na Old Trafordu.

Henderson očekuje da mu klub uskoro saopšti konačnu odluku. Njegov dečački san je da bude prvi golman Junajteda, ali kako je to malo verovatno pored De Hee, pristao bi na transfer u neki jak klub. Čelsi mu nudi baš to.

Ni Junajtedu se ne isplati da mnogo odugovlači jer Hendersonov ugovor ističe za dve godine tako da je ovo najbolje šansa da zaradi veliki novac na njemu. 


tagovi

Din HendersonŠefild junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara