Čelsi sve razjasnio: Zvezda kreće od drugog kola, poznati su skoro svi potencijalni rivali

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 19:30

Obradovali se i Bešiktaš, Slavija, Olimpijakos…

Raspletom u engleskoj Premijer ligi je otklonjena i dilema od kojeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona kreće srpski prvak Crvena zvezda.

Čelsijevim plasmanom među četiri najbolja je jasno da Englezi neće imati pet predstavnika, a po automtizumu to povlači da će srpski prvak krenuti direktno od drugog kola i da će preskočiti prvo. Pored Zvezde, isti benefit je ostvario i Olimpijakos, Slavija Prag se pomerila iz drugog u treće kolo kvalifikacija, šampion Danske (Brondbi, Midtjiland ili Kopenhagen) umesto iz trećeg kola kreće iz plej-ofa, a turski prvak Bešiktaš je najviše profitirao i ide direktno u grupnu fazu umesto u plej-of.

Izabrane vesti

Ovo znači i da Zvezdini evropski izazovi kreću 20. ili 21. jula. Dve nedelje posle prvog kola kvalifikacija. Što znači da će klub, trener Dejan Stanković, njegov stručni štab i prvotimci imati više vremena za odmor i uigravanje eventualnih pojačanja.

Zahvaljujući koeficijentu stečenom u prethodne četiri godine, Zvezda će biti među povlašćenim klubovima na žrebu za drugo kolo kvalifikacija. A poznata je i većina učesnika prvog kola, kao i oni koji poput Zvezde kreću od drugog kola. Zvezda kao nosilac na žrebu neće moći u drugom kolu da ide na Olimpijakos i Jang Bojse koji takođe kreću kao nosioci direktno iz drugog kola. A neće moći ni na jake timove poput zagrebačkog Dinama, Ludogoreca, Malmea, Kluža, Legije i Ferencvaroša. Por pretpostavkom da svi oni prođu prvo kolo.

Među 10 potencijalnih rivala Zvezde u drugom kolu su timovi poput Slovana iz Bratislave (Slovačka), Kairata (Kazahstan), Šahtjor Soligorska (Belorusija), Nefčija (Azerbejdžan), Bodea (Norveška), Dinamo Tbilisija (Gruzija)… U zavisnosti ko od njih prođe iz prvog kola kvalifikacija. Naravno, mogući su i još veći autsajderi poput Škendije (Makedonija), Mure (Slovenija), Žalgirisa (Litvanija), Budućnosti (Crna Gora), Flore (Estonija), Šamroka (Irska), Noe (Jermenija), Borca (BiH), Linfilda (Severna Irska), Hamruna (Malta), Esperanža (Lukasemburg), Konahsa (Vels)…

Ko god da joj dođe iz prvog kola, Crvena zvezda će biti ozbiljan favorit. Po daljim projekcijama, Zvezda će biti nosilac i u trećem kolu kvalifikacija ako prođe drugo. Tu sigurno izbegava prašku Slaviju i Glazgov Rendžerse koji su nosioci, kao i Dinamo Zagreb, Olimpijakos i Jang Bojse ako opravdaju uloge favorita do trećeg kola. Najteži potencijalni rivali u trećem kolu su Ludogorec, Malme, Legija, Kluž i Ferencvaroš. Opet pod pretpostavkom da svi prođu prvo i drugo kolo.

na kraju, ako Zvezda dođe do plej-ofa, po nekim relanim trenutnim projekcijama, tamo neće biti među nosiocima. Ali ni to nije nemoguće ako se dese neka iznenađenja u prva tri kola kvalifikacija i ako ispadnu makar dva favorita poput Dinamo Zagreba, Slavije Prag, Olimpijakosa i Jang Bojsa.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara