Slavlje Zenitovih igrača (©Reuters)
Slavlje Zenitovih igrača (©Reuters)

Čelsi u 94. ostao bez prvog mesta! Jerohinova strela poslala Juve među povlašćene (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 20:45

Goleada u Sankt Peterburgu skinula londonske plavce sa vrha grupe

Kockao se Tomas Tuhel s prvim mestom u grupi i - izgubio. Kombinovani tim Čelsija nije uspeo da dođe do pobede u Sankt Peterburgu, pošto je pogotkom Aleksandra Jerohina u četvrtom minutu nadoknade Zenit izjednačio na 3:3 i doneo Juventusu povlašćen status na žrebu parova osmine finala idućeg ponedeljka.

Torinezi su svoj deo posla uspešno odradili, pošto su kao domaćini savladali odavno otpisani Malme 1:0 pogotkom Mojzea Kena u 17. minutu.

Izabrane vesti

Nije poslednje kolo grupne faze imalo rezultatski značaj za Zenit, koji se bez obzira na ishod meča sa Čelsijem seli u Ligu Evrope. Ipak, igrači ruskog šampiona osetili su priliku da bi mogli da se ravnopravno nose sa aktuelnim šampionom Evrope i umeli da je iskoriste. Nije ih poremetio ni rani gol Tima Vernera, posle svega 83 sekunde. Uspeli su da iskoriste greške rivala i preokrenu do odlaska na odmor, a onda je sjajan šut Jerohina u nadoknadi doneo veliki bod za samopouzdanje Zenitovih igrača.

Značajan bod tim pre što je Čelsi drugim golom Vernera stigao do 3:2 u 85. minutu.

Prethodno je Romelu Lukaku prekinuo golgeterski post i upisao se u strelce prvi put još od 14. strelca i takođe duela sa Zenitom. Tada je bilo velikih 4:0 za Tuhelove izabranike, ali večeras im mnogo toga nije išlo po planu. Osim ranog vođstva, ali su i njega prokockali dozvolivši Klaudinju da potpuno neometan sa ivice peterca šutira glavom posle generalno smušene reakcije u odbrani, a potom je Ros Barkli poklonio kontru rivalu iz koje je Malkom upisao asistenciju za Sardara Azmuna. Probao je Kristensen da uhvati sjajnog reprezentativca Irana u ofsajdu, ali bezuspešno.

Bio je to drugi pogodak koji Čelsi prima u prvom poluvremenu, a u prethodnih pet mečeva Mendi je samo jednom bio savladan. Ovaj put među stativama je stajao Kepa, ali ne može se reći da je Španac glavni krivac. Odbrana engleskog tima dozvolila je protivniku četiri šuta u okvir gola tokom prvog poluvremena, a u svih pet prethodnih mečeva rivali su to učinili ukupno pet puta.

Definitivno nije uspeo Tuhelov eksperiment sa Sarom i Saulom na levoj strani i Risom Džejmsom kao zadnjim veznim, pa i Rosom Barklijem povučenijim nego inače.

I Masimilijano Alegri je imao nekoliko promena u timu, od kojih se posebno ističe debi 19-godišnjeg Konija Vintera u startnoj postavi Juventusa. Mladi desni bek postao je najmlađi starter u mečevima Lige šampiona italijanskog velikana. Nije podlegao pritisku, uspešno je zatvorio prostor Veljku Birmančeviću i na kraju se sa saigračima radovao velikoj pobedi.

Mogli su Torinezi i dosta ubedljivije da slave, ali ispromašivali su se u drugom poluvremenu Morata i Ken. Ispostavilo se, ipak, da im je pogodak iz uvodnog dela meča bio dovoljan. Nije Malme ozbiljno pretio da poremeti računicu Juventusu.


GRUPA H

Juvetnus - Malme 1:0 (1:0)

/Ken 18/

Zenit - Čelsi 3:3 (2:1)

/Klaudinjo 38, Azmun 41, Jerohin 90+4 - Verner 2, 85, Lukaku 62/



tagovi

Tomas TuhelMasimilijano AlegriMojze KenTimo VernerVeljko Birmančević

Obaveštavaj me

Juventus
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara