Vilfrid Zaha (Reuters)
Vilfrid Zaha (Reuters)

Čelsijev ludi finiš: Napad na Zahu i Obamejana, Hadson Odoi u Bundesligi, Fofana mora preko Amerike

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.08.22. | 10:33

Plavci imaju pune ruke posla u naredna tri dana

Letnja fudbalska pijaca se završava u četvrtak veče a iako su premijerligaši oborili rekord po količini potrošenog novca, daleko od toga da su završili sa prelaznim rokom. Štaviše, neki klubovi poput Čelsija imaju pune ruke posla.

Plavci su do sada potrošili preko 200.000.000 evra na pojačanja poput Kalida Kulibalija, Rahima Sterlinga, Marka Kukurelje i mladiće Samuela Čukvuemeku, Ćezarea Kasadeija i Gabrijela Sloninu. Ali još nije kraj. Daleko od toga...

Izabrane vesti

Prvo će biti završen transfer Veslija Fofane koji je prošlog vikenda napokon dogovoren nakon što je Lester pre toga odbio tri ponude Plavaca. Na kraju su Lisice prihvatile ponudu tešku 82.000.000 evra sa uključenim bonusima, a Francuz je izgurao to što je hteo. Obradovaće se i njegov bivši klub Sent Etjen koji ga je Lesteru prodao za 40.000.000 evra a sada proživljava teške trenutke i poslednji je u drugoj ligi. Njima će pripasti 12.000.000 evra od transfera. Fofana se trenutno nalazi u Njujorku jer je Čelsi insistirao da tamo obavi lekarske preglede, posle kojih sledi potpis ugovora u Londonu. Pregledi se rade u Americi po naredbi novog gazde Toda Bolija koji želi da bude spokojan s obzirom da je Fofana propustio veći deo prošle sezone zbog loma noge. Boli više veruje američkim lekarima...

Fofanin potpis neće biti poslednji na Stamford Bridžu. Očekuje se makar još jedno pojačanje u napadu. Kalum Hadson Odoi se seli u Bajer iz Leverkuzena na suvu pozajmicu. Čelsi nije dozvolio Nemcima da ubace otkupnu klauzulu zbog čega oni umalo nisu odustali od transfera. Ipak, na kraju su pristali jer im je Hadson Odoi bio neophodan posle povreda Belarabija i Adlija.

Hadson Odoi ostavlja upržanjeno mesto u timu Čelsija koje bi mogao da popuni Vilfred Zaha!

To je najnovija vest sa Ostrva pošto su Plavci odustali od maldog Krila Enotnija Gordona iz Evertona za kojeg su bili spremni da plate čak 71.000.000 evra. Međutim klub iz Liverpula je bio odlučan u stavu da ne proda mladu zvezdu. Zato se Čelsi okrenuo Zahi kojem je ovo možda poslednja šansa u karijeri da zaigra za veliki klub. As Kristal Palasa je i ranije bio na meti ostrvskih velikana ali ga klub sa Selhurst Parka nije dao ni pod kojim uslovima. Sada bi Palas mogao da popusti jer je Zaha ušao u poslednju godinu ugovora, odbio je ponudu za produžetak i ovo im je poslednja šansa da zarade na njegovom transferu. Ne pominje se koja suma bi bila dovoljna da ga Palas pusti ali Čelsi ima i aduta u vidu Konora Galahera. On je prošle sezone blistao na pozajmici u Palasu i Orlovi ga žele opet. Čelsi bi mogao da ga uključi u ponudu za Zahu.

A pored njega bi moglo da dođe još jedno pojačanje u napadu.

Čelsiju je potreban špic i nije odustao od Pjera Emerika Obamejana iz Barselone. Problem je što Katalonci traže previše. Čelsi nudi 20.000.000 evra, Barsa traži 25.000.000 i bonuse. Mančester Junajted je spreman da plati ono što Barsa traži ali igrač preferira Plavce u odnosu na Crvene đavole. Razlika nije nepremostiva i moglo bi da dođe do dogovora.

Pala je i odluka oko dvojice mladih štopera. Čelsi će zadržati Trevoa Čalobu kojieg su želeli Milan, Inter i Lajpcig a odlučio je da opet na pozajmicu u Italiju pošalje Itana Ampadua. Posle Venecije, Velšanin će igrati kao pozajmljen fudbaler u Speciji koja će imati opciju da ga otkupi za 15.000.000 evra.

Biće ovo zanimljiv finiš fudbalske pijace na Stamford Bridžu.


tagovi

SpecijaLetnji prelazni rok 2022Itan AmpaduPjer Emerik ObamejanVilfred ZahaVesli FofanaKalum Hadson Odoi

Obaveštavaj me

Čelsi
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara