David Datro Fofana (Printscreen©1.fcunion)
David Datro Fofana (Printscreen©1.fcunion)

Čelsijev novi Drogba ide da igra Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 13:18

David Datro Fofana na pozajmici u Union Berlinu

Stigao je zimus u Čelsi iz Moldea sa etiketom novog Didijea Drogbe, ali put do statusa standardnog prvotimca na Stamford Bridžu David Datro Fofana moraće da traži preko nemačke prestonice. Talentovani napadač iz Obale Slonovače preselio se na jednogodišnju pozajmicu u Union Berlin koji narednog leta neće imati pravo da ga otkupi. Detalj koji pokazuje da londosnki klub na duge staze veruje u napadača na čije je dovođenje potrošio 12.000.000 evra.

Čelsijeva prethodna sezona bila je za zaborav, Čelsi je na tabeli Premijer lige završio kao 12, a u sveopštem rasulu nije bilo prostora da mladi golgeter dobije pravu šansu. Upisao je tek tri nastupa u engleskoj eliti na čijim terenima je proveo svega 68 minuta, uz joj 44 minuta u FA kupu.

Izabrane vesti

Plavci su tražili poligon za razigravanje momka koji je u dresu Moldea postigao 24 i namestio 10 golova na 65 utakmica, a pronašao ga je novopečenom učesniku Lige šampiona. Uz Šeralda Bekera reprezentativac Obale Slonovače mogao bi da čini moćan napadački tandem, kako u nemačkom fudbalu, tako i na evropskoj sceni.

Čelsi je u januaru Datra Fofanu učinio najskuplje prodatim igračem u istoriji Moldea, a interesantno da je srušio rekord koji je sa 8.000.000 evra postavio Erling Haland kada je januara 2019. prešao u Red Bul Salcburg. Najveći izlazni transfer norveškog fudbala još uvek je onaj Džona Obija Mikela. Iz Lina ga je doveo baš Čelsi za tada ogromnih 20.000.000 evra.



tagovi

David Datro FofanaUnion Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara