Lampard (© Reuters)
Lampard (© Reuters)

Čelsijevo šok rešenje: Radi se na povratku Lamparda

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 09:45

Makar do kraja sezone

Čelsijev rukovodeći aparat se pokvario. Otkako je Roman Abramovič napustio klub, Plavci tumaraju: organizaciono, stručno, igrački, rezultatski… Sezona za zaborav mogla bi da dobije još jednu zanimljivu epizodu pošto novi gazda Tod Boli radi na povratku – Frenka Lamparda!

Legendarni vezista je opcija čelnika kluba sa Stamford Bridža da sedne na klupu upražnjenu smenom Grejema Potera. Čak je i prisustvo bivšeg reprezentativca Engleske u derbiju sa Liverpulom (0:0) iniciralo vest, pojedini izvori uveravaju da poseta nije bila samo prijateljska, već imala obrise poslovne, te bi lako moglo da se desi da Lampard drugi put započne trenerski mandat u voljenom klubu.

Izabrane vesti

Čelsi se krajem prošle sedmice rastao sa Poterom, u javnosti su kao potencijalne zamene figurirali Julijan Nagelsman i Luis Enrike, bez posla pošto je Nemac smenjen u Bajernu, a Španac sa mesta selektora Crvene furije. Boli ih smatra kvalitetnim opcijama, Lamparda niko nije pominjao, ali sad, pošto su ostrvski mediji lansirali priču deluje da njegove šanse rastu. Tim pre što je pitanje da li bi se u situaciji kad je skoro sve izgubljeno (osim Lige šampiona, međutim, rival je Čelsi) Nagelsman i Enrike latili posla odmah. Lampard je, ipak, druga priča, klupska ikona, emotivnim nitima vezan za Čelsi, spreman da pomogne kadgod se to od njega traži.

Navodna ideja Bolija je da Frenk Lamparda samo privede sezonu kraju, a da na leto, kad krenu pripreme za novi ciklus, šansu dobije drugi trener. Možda Naglesman, Enrike ili neko treći.

Zasad, Čelsi u svojstvu vršioca dužnosti vodi Bruno Saltor.

Lampard je smenjen januara 2021, kad ga je zamenio Tomas Tuhel i nekoliko meseci kasnije osvojio Ligu šampiona, dok je Frenk kasnije dobio posao u Evertonu, gde je smenjen ovog januara.


tagovi

ČelsiFrenk LampardLampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara