Nenad Krstičić i Filipo Falko (©Star Sport)
Nenad Krstičić i Filipo Falko (©Star Sport)

Četiri dana za potpunu transformaciju Nenada Krstičića ili Filipo Falko u ulozi Kange

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.08.21. | 08:00

Dejan Stanković traži adekvatnu zamenu za Gabonca u revanš meču protiv Šerifa

Nepromišljen potez Gelora Kange u 57. minutu utakmice sa Šerifom na stadionu Rajko Mitić napravio je komplikacije Dejanu Stankoviću u pripremi revanš meča u Tiraspolju (utorak, 19.00). Gabonac je bio možda i najbolji igrač srpskog šampiona u dosadašnjem toku sezone, zadužen za povezivanje redova i organizaciju igre crveno-belih. Na mladom šefu struke je sada da u svojim redovima pronađe igrača koji će nedostatak Kange, učiniti najmanje osetnim za igru ekipe.

Prirodan splet događaja nameće Nenada Krstičića kao adekvatno rešenje. Povratnik u redove srpskog šampiona upravo je i stigao na Marakanu da bi bio opcija više u veznom redu, kao neko ko je u stanju da bude kvalitetna spona između odbrane i napada. Ipak, činjenica je da Krstičić još nije dostigao željeni ritam, došao je na kraj priprema u Austriji, što se osetilo i na kvalitetu njegovih partija. Posebno u fizičkom delu. Nije bio na nivou u Almatiju, Stanković mu je davao veću minutažu protiv Vojvodine i Spartaka, a ulazio je u igru i na mečevima sa Kairatom i Šerifom u Beogradu. Na kom je nivou trenutno, mogao bi da nagovesti u večerašnjem meču sa Napretkom (20.00, TV Arena Sport).

Izabrane vesti

Da to može više nego dobro da radi, Krstičić je pokazao u prvom mandatu, kada je kvalitativno nadogradio ekipu Vladana Milojevića nakon eliminacije Krasnodara. Ne samo da je donosio kvalitet u protoku lopte i otvaranju igre Crvene zvezde, već je izrastao u pravog lidera tima, kako na terenu, tako i u svlačionici. Zvezda bi i od njega mogla da ima ogromne benefite, ali samo ukoliko uspe da se vrati na pređašnji nivo.

Da nije imao povredu zgloba, Veljko Nikolić bi izvesno uskočio u startnu postavu u Almatiju. Ovako, čini se da je prošlo isuviše malo vremena da bi se talentovani vezista potpuo oporavio i maksimalno spremio za jedan od najvažnijih mečeva Crvene zvezde ovog leta. Slična je situacija i sa Njegošem Petrovićem, kojeg je progutala konkurencija, pa ovog leta nije odigrao ni minut u zvaničnim mečevima srpskog šampiona.

AKO FALKO UĐE U SREDINU, BEN IDE NA DESNI BOK

El Fardu Ben ©Star SportEl Fardu Ben ©Star Sport

Jednu od opcija koju razmatraju u stručnom štabu crveno-belih jeste da se u ulozi Gelora Kange nađe Filipo Falko. Istina, Italijan definitivno ne može da bude osmica, ali ima kvalitet za desetku. Bivši igrač Lečea defanzivno nije previše upotrebljiv, mada je i Kanga igrač koji daleko više doprinosi u ofanzivi. Sa Falkom u manevru Mirko Ivanić bi morao da bude igrač iz veze koji bi najviše pomagao Sekuu Sanogu, tako da bi kompletna ekipa morala da pretrpi određenu tranformaciju.

Ako Falko uđe u sredinu, onda se na desni bok od starta meča u Tiraspolju seli Mohamed El Fardu Ben. Miljenik Zvezdine publike ove sezone nije na prepoznatljivom nivou, zbog čega ga je Falko istisnuo iz startne postave u poslednje dve evropske utakmice, ali dobro zna kako se postižu golovi na ovako važnim mečevima. Zvezda sa Benom gubi klasično desno krilo, koje može da rastereti levi bok i skine pritisak i pažnju koju protivničke odbrane daju tandemu Katai-Ivanić, ali sa druge strane dobija igrača koji ima izvanredan osećaj sa pronalaženje praznog prostora u središnjem delu protivničke odbrane i nekoga ko u ulozi drugog špica i te kako ume da presudi protivniku.

(1,15) CRVENA ZVEZDA (8,50) NAPREDAK (15,0)

U svakom slučaju, za koju god opciju da se odluči Stanković, daleko je važnije to na kom će nivou biti Zvezdina igra. Crveno-beli su prošlog utorka shvatili da imaju posla sa dobro organizovanim protivnikom, ali su isto tako i svesni da je kvalitet na njihovoj strani. Srpski šampion u Tiraspolju od starta mora da se nametne kao tim koji kontoroliše dešavanja na terenu, a onda da strpljivo sačeka situaciju da to pretvori u željeni rezultat i planirani plasman u plej-of Lige šampiona.

SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

17.30: (2,55) Radnički KG (3,10) Radnik (2,90)

20.00: (1,20) Crvena zvezda (8,00) Napredak (14,0)

Subota

18.55: (2,30) Mladost (3,35) Spartak (3,10)

21.00: (2,05) Metalac (3,45) Proleter (3,60)

Nedelja

18.55: (5,10) Kolubara (3,60) Čukarički (1,73)

18.55: (1,65) Vojvodina (3,80) Voždovac (5,50)

21.00: (9,00) Novi Pazar (5,70) Partizan (1,30)

Ponedeljak

19.00: (2,75) Radnički (3,05) TSC (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Nenad KrstičićFilipo FalkoSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara