Marko Ćujić ©StarSport
Marko Ćujić ©StarSport

Četiri utakmice - 18 golova! Preokret Smedereva na Karaburmi, Ćujić heroj Grafičara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 17:52

Miroljub Kostić bio igrač odluke protiv OFK Beograda golom u 82. minutu (2:1), Marko Ćurić u petom minutu nadoknade zapalio tribinu pomoćnog stadiona Crvene zvezde. Tekstilac sve bliže elitnom rangu, u Odžacima ubedljivo savladan Radnički iz Sremske Mitrovice (5:2)

Izuzetno efikasno popodne na terenima u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Na četiri odigrane utakmice palo je čak 18 golova ili prosečno 4,5 po utakmici. Najveće zasluge za taj prosek idu na adresu Tekstilca, koji je sa ubedljivih 5:2 savladao Radnički iz Sremske Mitrovice i nastavio juriš ka najvišem rangu takmičenja. Ipak, najveća uzbuđenja viđena su na Staroj Karaburmi i iza južne tribine stadiona Rajko Mitić, gde su Smederevo i Grafičar posle preokreta savladali OFK Beograd i Mladost GAT (identičan rezultat - 2:1). Važan trijumf u borbi za opstanak ostvario je Novi Sad, koji je u Čelarevu savladao Vršac sa 3:2.

OFK Beograd je vodio na poluvremenu protiv Smederevaca zahvaljujući golu Nikole Mituljikića u poslednjim sekundama prvog dela igre. Ipak, sastav Saše Mićovića je izuzetno motivisano ušao u drugih 45 minuta, što im se vratilo kroz rezultat. Prvo je Lazar Marković izjednačio na 1:1 u 61. minutu, dok je za potpuni preokret gostiju bio zaslužan kapiten Miroljub Kostić, koji je odlično reagovao kod kornera svoje ekipe u 82. minutu i preciznim udarcem glavom matirao Balšu Popovića.

Izabrane vesti

Romantičarima je ovo bio čak četvrti prolećni poraz, ali ekipa Sima Krunića još uvek ima dvocifrenu prednost u odnosu na najbliže pratioce. Smederevo je ovom pobedom preskočilo Jedinstvo sa Uba na trećoj poziciji i održalo korak za Tekstilcem.

Domaćin je na Gradskom stadionu u Odžacima osuo pravu rafalnu paljbu po gostima iz Sremske Mitrovice. Sve je bilo rešeno već posle pola sata igre, kada su golove u razmaku od svega sedam minuta postizali Kodžić, Davidović i Marković. Gosti su se vratili pogotkom Uroša Gajića u 54. minutu utakmice, ali je to samo dodatno motivisalo domaće igrače. Na isteku časa igre snažni Ukačukvu je postigao četvrti pogodak za domaćina, dok je za peti u 86. mintu postigao Miloš Zličić. Konačan rezultat postavio je Srđan Cvetković u poslednjim trenucima utakmice.

Grafičar se drugom vezanom pobedom dodatno približio plej-ofu, a tamo ga vodi sjajni vezista Marko Ćurić, koji nastavio seriru pogodaka. Pre četiri dana u Smederevu postigao je prvi pogodak u pobedi svog tima, dok se danas dva puta upisao u strelce, od čega je drugi gol izazvao pravu erupciju oduševljenja na tribini pomoćnog stadiona Crvene zvezde s obzirom da je postignut u petom minutu nadoknade.

Gosti su poveli u prvom minutu golom Đorđa Šušnjara, a domaćin je izjednačio samo osam minuta kasnije preko Ćurića. Nakon toga je Grafičar napadao svim silama, stiskao obruč oko gola ekipe iz Novog Sada, a onda je u soloakciju krenuo Ćurić, pretrčao nekoliko igrača i izuzetno snažnim i preciznim udarcem savladao Mladena Živkovića.

Vršac je dva puta prilazio na gol zaostatka protiv Novog Sada, ali mu to nije bilo dovoljno da ugrozi drugo vezano slavlje ekipe Darka Tešovića. Domaćin je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Milosavića i Msange, dok je treći gol za Novi Sad dao Itan Derviši. Sa druge strane, mrežu domaćina pogađali sui Milan Tomić i Ognjen Todorović u 54. i 79. minutu utakmice.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 27. KOLO

Petak

Dubočica - Mačva 0:1 (0:1)

/Mijailović 5/

Radnički Novi Beograd - Sloboda Užice 0:1 (0:1)

/Silađi 21/

Jedinstvo Ub - Metalac 2:0 (1:0)

/Miladinović 5, Ibrahim 61/

Subota

Grafičar - Mladost GAT 2:1 (1:1)

/Ćurić 8, 90+5 - Šušnjar 1/

OFK Beograd - Smederevo 1:2 (1:0)

/N. Mituljikić 45 - Marković 61, Kostić 82/

RFK Novi Sad - OFK Vršac 3;2 (2:0)

/Milosavić 35, Masanga 39, Darviši 68 - Tomić 54, Todorović 79/

Tekstilac - Radnički Sremska Mitrovica 5:2 (3:0)

/Kodžić 22, Davidović 23, Marković 29, Ukačukvu 60, Zličić 86 - Gajić 54, Cvetković 90/

Kolubara - Inđija 0:3 (0:0)

/Janjić 60, Stojanović 87, Vuković 90+3/



tagovi

GrafičarTekstilac OdžaciRadnički Sremska Mitrovica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara