Paulo Dibala, Romelo Lukaku i Lorenco Pelegrini (©Reuters)
Paulo Dibala, Romelo Lukaku i Lorenco Pelegrini (©Reuters)

Četvrtak u Seriji A: Roma sa tri tenora na Marasiju, Milenković vodi Fjorentinu ka trećem mestu

Vreme čitanja: 5min | čet. 28.09.23. | 13:43

Preostali mečevi 6. kola italijanskog šampionata na programu su u četvrtak

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Svi veliki timovi Serije A, osim Intera su pobedili u ovom kolu. Nedostaje na prozivci samo Roma koja je pobedila samo jednom na poslednjih 11 gostovanja u Seriji A u prošloj i ovoj sezoni. Pozicija na tabeli Rome obavezuje Murinjove momke na uspeh jer sve osim pobede otvara vrata krize u Trigoriji. Fjorentina ima veliku priliku da se približi milanskim klubovima na samo dva boda i da istakne svoju kandidaturu u trci za mesto u Ligi šampiona. U Monci se igra meč između dvojice vrlo obećavajućih trenera, Rafaela Paladina i Tijaga Mote, koji imaju nameru da legitimišu dodatno remije sa Lacijom i Napolijem prethdnog vikenda.

Izabrane vesti

20.45: (3,70) Đenova (3,30) Roma (2,20)

Roma nije mogla da poželi boljeg protivnika za prvu pobedu u prvenstvu u gostima u ovoj sezoni, ako je suditi po statistikama i tradiciji koja se cementifikovala u poslednjih desetak godina.

Đalorosi ne samo da nisu izgubili nijedan od poslednjih 16 mečeva sa Grifoneom već su se vratili i kući pevajući sa tri poslednja gostovanja na Marasiju (kada su igrali protiv Đenove) a takođe nisu ni primili gol u prethodna tri okršaja.

Takođe, Đenova je druga omiljena „žrtva“ Paula Dibale. Argentinac je samo Udinezeu postigao više golova (10) u odnosu na devet pogodaka protiv tima iz Ligurije. I Lukaku ima pozitivan skor sa današnjim protivnikom u dresu Intera je postigao šest golova i upisao je dve asistencije na samo četiri meča.

Večerašnji duel će ući u istoriji i kao prvi koji su Pelegrini, Dibala i Lukaku počeli zajedno utakmicu. Pelegrini nije još uvek sto posto fit, ali želi da igra na stadionu na kojem je postigao svoj prvi gol u Seriji A.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

Đenova još nije pobedila na Marasiju u ovom prvenstvu, ali treba podvući da je igrala protiv Fjorentine i Napolija. Trener Alberto Đilardino će imati gotovo sve igrače na raspolaganju. Nedostajaće samo Voljako (povreda) i Martin (kartoni).

Na drugoj strani, Murinjo je primoran da izvede na teren trio Mančini, Ljorente, Endika i pored toga što nisu zadovoljili na prethodnim mečevima. Smoling će se vratiti na teren tek posle pauze u oktobru dok će Kumbula biti van stroja do početka sledeće godine. Večerašnji duel će biti posebno važna proba za Endiku koji je protiv Torina napravio nekoliko početničkih grešaka.

ĐENOVA (4-4-2): Martinez – De Vinter, Bani, Dragušin, Vaskez – Zabeli, Strotman, Badelj, Frendrup – Gudmudson, Retegi

ROMA (3-4-2-1): Rui Patrisio – Mančini, Ljorente, Endika – Karsdorp, Kristante, Paredes, Spinacola – Dibala, Pelegrini – Lukaku

18.30: (3,90) Frozinone (3,60) Fjorentina (2,05)

Euzebio Di Frančesko vrlo dobro zna da mu je ovo poslednja šansa da se vrati na veliku pozornicu i zato nema nameru da prepusti ništa slučaju. Večeras protiv Fjorentine Frozinone će igrati u najjačem sastavu, dok će eventualna rotacija biti aplikovana protiv Rome u nedelju. I Vinčenco Italijano je svestan da u ovoj sezoni mora da napravi kvalitativni skok sa Fjorentinom i da se umeša u trku za mesto u Ligi šampiona. Nije slučajno da je ovo najbolji Italijanov početak u Seriji A.

Oba kluba predstavljaju prijatna iznenađenja u dosadašnjem toku sezone. Frozinone je već na kvoti osam bodova koji su dobili na specifičnoj vrednosti posle dvostrukog trijumfa Sasuola nad Juveom i Interom. Podsetimo, pre deset dana Frozinone je preokrenuo rezultat protiv tima iz Emilije od 0-2 u 4-2.

Fjorentina bi u slučaju da odnese sva tri boda kući uhvatila Juve na trećem mestu i pribilžila se na samo dva boda vodećem milanskom tandemu. Protiv Udinezea, ruku na srce, Toskanci su bili više srećni nego što su bili dobri, i ne bi smeli da dozvole veliki broj prilika Frozinonenu kao što su Friulancima.

Za razliku od Di Frančeska koji je obznanio da neće menjati startnu postavu, Italijano će moći da kombinuje tim imajući u vidu veoma bogat park fudbalera. U startnoj postavi je najavljen Nikola Milenković čiji je ulazak u drugom poluvremenu pokazao da je odbrana Fjorentine mnogo sigurnija i solidnija sa njim na terenu.

FROZINONE (4-3-3): Turati – Ojono, Okoli, Romanjoli, Markica – Maciteli, Barenečea, Brešanini – Sule, Kedira, Kazo

FJORENTINA (4-2-3-1): Teračano – Kajode, Milenković, Kvarta, Parizi – Artur, Dankan – Kuame, Bonaventura, Sotil – Enzola

18.30: (2,50) Monca (3,40) Bolonja (3,00)

Monca i Bolonja su dva tima čija forma je u usponu. O tome svedoče i dva zlata vredna remija prošlog vikenda sa Lacijom odnosno Napolijem, viceprvakom i prvakom iz prethodne sezone. Međutim, da bi ti veoma laskavi rezultati bili dodatno vrednovani i domaćinu i gostima treba pobeda večeras.

Monca i Bolonja imaju na startu sezone malo problema sa golovima. Bolonja je poslednja dva meča završila bez golova a na prva dva gostovanja, u Torinu protiv Juvea i u Veroni je izašla neporažena. Monca je četiri od pet bodova osvojila na svom terenu (pobeda nad Empolijem i remi sa Lećeom.

U prethodnoj sezoni, Bolonja je pobedila u Monci, a na Dal‘Ari je trijumfovao tim iz Brijance. Autor prošlogodišnje pobede Orsolini još uvek nije postigao gol u ovoj sezoni i ako to učini večeras biće prvi igrač Bolonje, posle Bepea Sinjorija, koji se upisao u listu strelaca u šest uzastopnih sezona u dresu tima iz Emilije.

Monca ne može da računa na Kaprarija i Betellu i prema najavama bi trebalo da vidimo tim koji je istrčao na teren protiv Lacija. Tijago Mota će morati da napravi barem jednu izmenu budući da je Poš povređen i iskusni De Silvestri će zauzeti njegovo mesto. Pored Poša u Moncu nisu došli ni Suomaoro i Lukumi (povređeni).

Večerašnji okršaj će biti i duel dva veoma perspektivna trenera kojima mnogi proriču veliki klub u sledećoj sezoni. Paladino je uspeo da da novi identitet Monci uprkos promenama u sastavu tima dok je Tijago Mota postavio dobre temelje iako ne raspolaže sa bogzna kako kvalitetnim igračima.

MONCA (3-4-2-1): Di Gregorio – Ico, Pablo Mari, Kaldirola – Čurija, Pesina, Galjardini, Kirjakopulos – Kolpani, Mota Karvaljo – Kolombo

BOLONJA (4-2-3-1): Skorupski – De Silvistri, Beukema, Kalafjori, Kristiansen – Ebišer, El Azuzi – Endoje, Ferguson, Orsolini – Zirkze

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

SERIJA A - 6. KOLO

Utorak

Juventus - Leče 1:0 (0:0

/Milik 57/

Sreda

Kaljari - Milan 1:3 (1:2)

/Luvumbo 29 - Okafor 40, Tomori 45, Loftus Čik 60/

Empoli - Salernitana 1:0 (1:0)

/Baldanci 34/

Verona - Atalanta 0:1 (0:1)

/Kopmajners 13/

Inter - Sasuolo 1:2 (1:0)

/Damfriz 45+1 - Bajrami 54, Berardi 63/

Lacio - Torino 2:0 (0:0)

/Vesino 56, Zakanji 75/

Napoli - Udineze 4:1 (2:0)

/Zjelinski 19 penal, Osimen 39, Kvarachelija 74, Simeone 82 - Samardžić 81/

Četvrtak

18.30: (3,90) Frozinone (3,60) Fjorentina (2,05)

18.30: (2,50) Monca (3,40) Bolonja (3,00)

20.45: (3,70) Đenova (3,30) Roma (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ARomaNikola MilenkovićFjorentinaFrozinone

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara