Fransisko Rodrigez, novi trener Đirone (Printscreen)
Fransisko Rodrigez, novi trener Đirone (Printscreen)

Četvrti trener u sezoni, cilj isti – ekspresan povratak u Primeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 13:20

Fransisko Rodrigez na klupi Đirone debituje protiv Saragose (19.30)

Šest kola pre kraja došlo je do smene na klupi Đirone. Za najskuplji tim Segunde ništa novo, navikli su se već na Montiliviju na česte promene. Fransisko Rodrigez biće četvrti trener crveno-belih u ovoj sezoni i imaće pred sobom težak zadatak, da obezbedi promociju. A debi? Verovanto nije mogao da bude izazovniji, pošto njegovoj Đironi na noge dolazi Saragosa (19.30) i to posle samo tri treninga španskog stručnjaka sa ekipom.

Đozep Luis Marti je klupu preuzeo u 14. kolu i krenuo obećavajuće, ali je od početka marta pa sve do prethodnog kola – sedam rundi – upisao samo jedan trijumf, poraz od Malage bio je kap koja je prelila čašu, a mesto u plej-ofu se ozbiljno uzdrmalo. Đirona “visi“, zahvaljujući boljoj gol razlici je na šestoj poziciji koja vodi u baraž, i Rodrigez ima zadatak da je tu održi, kroz eventualni plej-of ekspresno vrati u Primeru i usput pokaže upravi da nije pogrešila što mu je ponudila ugovor i za narednu sezonu. O direktnoj promociji pak moglo bi da se priča tek u slučaju da Đirona večeras trijumfuje.

Izabrane vesti

Međutim, i Saragosa je zacrtala visoke ciljeve. Klub iz Aragona je u prošlom kolu na La Romaredi poražen golom u 95. minutu , izgubivši tako drugo mesto, ali bi već večeras trijumfom mogao da se domogne liderske pozicije. Trener Belih Viktor Fernandez “izgubio“ je u prethodnom kolu dvojicu vrlo bitnih fudbalera zbog kartona – El Jamika i Egvarasa, ali su se u međuvremenu vratili Vigaraj, Džejms i Pulido, pa se i u ovom kolu očekuju barem četiri promene u odnosu na meč sa Ueskom. 

Treba naglasiti da je Saragosa uz Alkorkon najbolji gostujući tim u prvenstvu i da je poslednjih put na strani poražena sredinom decembra prošle godine, ali i to da Đironu nije dobila na prethodnih pet međusobnih mečeva.

SEGUNDA – 37. KOLO

Utorak

Tenerife – Deportivo La Korunja 1:1 (0:0)

Elče – Kadiz 0:0 (0:0)

Sreda

Ovijedo – Mirandes 1:0 (1:0)

Lugo – Numansija 3:1 (1:0)

Almerija – Hihon 1:0 (0:0)

Ponferadina – Fuenlabrada 0:3 (0:0)

Ekstremadura – Rasing Santander 3:1 (2:0)

Četvrtak

Ueska - Las Palmas 1:0 (1:0)

Albasete - Alkorkon 1:1 (0:1)

Rajo Valjekano - Malaga 0:0 (0:0)

Petak

19.30: (2,30) Đirona (3,10) Saragosa (3,35)

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

SegundaĐironaSaragosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara