Ciao scudetto: Juventus bez Dušana nije silan već ozbiljno ranjiv (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.02.24. | 22:38

Udineze savladao Staru damu u Torinu, uz vrlo dobru partiju Lazara Samardžića - 1:0

Do kraja italijanskog prvenstva je ostalo još 14 kola, ali ukoliko Inter odloženu utakmicu 21. kola sa Atalantom reši u svoju korist mogao bi da ode na ogromnih 10 bodova udaljenosti od Juventusa. Složićete se da je to u trenutnom odnosu snaga nenadoknadiv zaostatak za Staru torinsku damu koja je večeras bez povređenog Dušana Vlahovića poražena na svom terenu od Udinezea - 0:1 (0:1).

Ogroman doprinos kod odlučujućeg pogotka na Lautara Đanetija u 25. minutu utakmice dao je odlični srpski vezista Lazar Samardžić, koji je odlično izveo prekid iskosa sa desne strane. Neugodnu loptu koja je išla prema vrhu peterca zakačio je Lorenco Luka, dovoljno se Aleks Sandro potpuno spetlja. Nije uspeo Brazilac da je izbije ispred svog gola, što je iskoristio Đaneti i ćušnuo je iza leđa nemoćnog Vojčeha Ščensnog.

Izabrane vesti

Vlahović je proteklih nekoliko meseci često bio taj koji je velikom upornošću uspevao psihološki da podigne ekipu i izvuče je iz nezgodne situacije. Večeras ga nije bilo, pa se tim Masimilijana Alegrija prosto gušio u nemoći da zatrese mrežu Maduke Okojea. Zapravo, uspeo je u tome na isteku časa igre, ali je gol Akradijuša Milika poništen jer je lopta napustila igralište prilikom centaršuta iz kornera Federika Kijeze.

Samardžić je odigrao vrlo dobar meč. Nije bio samo dominantan kada su u pitanju prekidi, već gotovo svakom dužem napadu svog tima davao doprinos u smislu pravovremene predaje lopte i osvajanja prostora sa njom. Lopta je uglavnom bila u nogama igrača Juventusa, pa je morao da se pokaže i u defanzivi, gde je bio više nego odgovoran i taktički uvek vrlo dobro postavljen.

U igri Stare dame i te kako su se osećale posledice poraza u velikom derbiju od Intera. Zaključno sa prethodnim kiksom protiv Empolija (1:1) Juventus je u poslednja tri kola osvojio samo jedan bod, što je bilo previše za ekipu koja je u jednom trenutku pomislila da je osvajanje najvažnijeg trofeja u italijanskom fudbalu moguć scenario.

Alegri je večeras na klupi za rezervne igrače ostavio i Filipa Kostića čija je energija po levom boku takođe zafalila Juventusu. Domaćinu nije pomoglo ni to što je imao 70 odsto loptu u svom posedu, 14 udaraca, od čega je šest išlo u okvir gola Udinezea. Sa druge strane, jedini koji su uputili gosti odlučio je pitanje pobednika. Jedan od tragičara utakmice bio je Arkadijuš Milik, koji je bio u prvom planu kod praktično svih ozbiljnih šansi domaćeg tima. Na kraju, ono što je pogodio nije mu bilo priznato jer je lopta već bila prešla gol-aut liniju.

Udinezeu su bodovi u večerašnjoj utakmici od dragocene važnosti u borbi za opstanak. Zebrama je ovo bila tek treća pobeda u Seriji A, prva od 30. decembra kada je na Friuliju savladana Bolonja.

SERIJA A – 24. KOLO

Petak

Salernitana - Empoli 1:3 (0:1)

/Vajsman 69 - Zanoli 23ag, Nijang 88, Kanselijeri 90+4/

Subota

Kaljari - Lacio 1:3 (0:1)

/Gaetano 51 - Dejola 26ag, Imobile 50, Anderson 65/

Roma - Inter 2:4 (2:1)

/Mančini 28, El Šaravi 44 - Ačerbi 17, Tiram 49, Anhelinjo 56ag, Bastoni 90+3/

Sasuolo - Torino 1:1 (1:1)

/Pinamonti 5 - Zapata 9/

Nedelja

Fjorentina - Frozinone 5:1 (3:0)

/Beloti 16, Ikone 19, Martinez Kvarta 43, Gonzales 53, Barak 85 - Maciteli 67/

Bolonja - Leče 4:0 (2:0)

/Baukema 5, Orsolini 27, 49, Odgard 82/

Monca - Verona 0:0

Đenova – Atalanta 1:4 (0:1)

/Malinovski 51 – De Ketelare 22, Kopmajners 55, Zapakosta 100, Ture 103/

Milan - Napoli 1:0 (1:0)

/Ernandez 25/

Ponedeljak

Juventus - Udineze 0:1 (0:1)

/Đaneti 25/



tagovi

Lazar Samardžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara