(©MN Press)
(©MN Press)

Činedu dobio konkurenta u špicu: Vidakov među Đavolima, stiže i Mituljikić

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.07.23. | 15:33

Nastavljena revija pojačanja na Čika Dači

Moraće Žofri Činedu dobrano da zapne i pre svega popravi procente realizacije kako bi sačuvao mesto u startnoj postavi kragujevačkog Radničkog 1923, tim pre što će mu u narednoj sezoni za vratom disati MilanVidakov (22), svojevremeno najbolji strelac Mozzart Bet Prve lige Srbije, koji je parafirao trogodišnji ugovor sa kragujevačkim superligašem.

Mladi napadač Vojvodine je poslednje dve sezone proveo na pozajmici u novosadskoj Mladosti GAT. Posle zaista impresivnog učinka u prvoj sezoni među Gatovcima, koju je okončao kao vodeći strelac Prve lige Srbije sa 18 postignutih golova, Vidakov je prošle sezone imao daleko skromniji golgeterski učinak u superligaškoj konkurenciji. U strelce se upisao samo dva puta i to u porazu Novosađana na gostovanju Crvenoj zvezdi u Beogradu, gde je postigao oba gola za svoj tim (2:4).  

Izabrane vesti

Vidakov se po okončanju sezone vratio u svoj matični klub Vojvodinu, gde mu je vrlo brzo postalo jasno da nije u prvim planovima kod trenera Radoslava Bataka, posebno nakon dolaska Stefana Vukića iz TSC-a i povratka mladog Mihaila Ivanovića iz Sampdorije. Bio je to signal za 22-godišnjeg Rumljanina da razmisli o promeni sredine, a nekako u tom trenutku do njega je doprelo interesovanje Radničkog 1923, kome je posle odlaska Đorđa Maksimovića u Singapur i Luke Milunovića u Maleziju bila neophodna opcija više u samom špicu napada, s obzirom na to da je Nigerijac Žofri Činedu pokazao da mu realizacija nije jača strana.

Čelnici Vojvodine su pristali da Vidakovu daju zeleno svetlo za odlazak u Kragujevac, pod uslovom da zadrže određene procente od njegove buduće prodaje. Mladi napadač se tokom minule sedmice pridružio novim saigračima na Zlatiboru, a stigao je i da upiše prve minute u dresu šumadijskog superligaša na kontrolnim utakmicama protiv Balzana sa Malte i Borca iz Banjaluke.

Inače, Vidakov je pre dolaska u Vojvodinu nastupao za mlađe selekcije beogradskog Partizana. Od 2018. godine kada je stigao na stadion „Karađorđe“, perspektivni napadač upisao je svega četiri nastupa za prvi tim Vojvodine, i to u minuloj sezoni. Igračko iskustvo uglavnom je sticao po pozajmicama, najpre u OFK Vršcu, potom u Kabelu, a zatim i u već pomenutoj Mladosti GAT, gde je njegov golgeterski potencijal došao do punog izražaja.  

Pored Milana Vidakova, kragujevački superligaš je, kako je već MozzartSport objavio, ugovorio pozajmicu mladog fudbalera Crvene zvezde Jovana Mituljikića (20) do kraja nastupajuće sezone. Ovaj biser Zvezdine omladinske škole bio je saigrač Vidakovu u Mladosti GAT protekle polusezone, gde je na 14 odigranih utakmica postigao jedan gol. Prema dogovoru dva kluba, Kragujevčanima bi trebali da pripadnu i određeni procenti od Mituljukićeve prve prodaje.

Angažovanjem Vidakova i Mituljikića, Radnički 1923 je dogurao do cifre od osam novajlija u letnjem prelaznom roku. Ranije su opremu kragujevačkog superligaša zadužili Miloš Ristić, Slobodan Simović, Kilijan Bevis, Aleksandar Popović, Bojan Adžić i Nikola Grbović.

Kragujevčani su se u ponedeljak vratili sa Zlatibora, gde su tokom protekle dve sedmice hvatali zalet za novu prvenstvenu trku. Ekipa će do početka nove sezone u Mozzart Bet Superligi, koji je planiran za 29. jul, odigrati bar još dve kontrolne utakmice, a prva je zakazana za subotu protiv užičke Slobode na „Čika Dači“.  


tagovi

Milan VidakovRadnički KragujevacJovan MituljikićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara