Džaka (© Reuters)
Džaka (© Reuters)

Čist mazohizam: Zakopao ih hiljadu puta, dali mu novi ugovor, veću platu i kapitensku traku

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 23:36

Arsenal i Granit Džaka zajedno do 2024.

Neke poteze je teško razumeti. Još teže objasniti. Nevolja je što se stvarno vuku i nemoguće ih je ignorisati. Poput Arsenalovog da Granitu Džaki produži ugovor!?

Nije još zvanično, ali najuticajniji ostrvski mediji uveravaju da je posao završen i da se samo čeka potvrda londonskog kluba kako reprezentativac Švajcarske ostaje na Emiratima do 2024. Tobdžije su iskoristile klauzulu u postojećem ugovoru po kojoj imaju pravu da produže saradnju sa zadnjim veznim na godinu dana. Prethodna je bila oročena do juna 2023, međutim, u Arsenalu su procenili da im je momak iz Bazela neophodan i „vezali“ su ga na dodatnih 12 meseci. Čak imaju opciju da aktiviraju automatski nastavak do leta 2025, ali im se ne žuri baš toliko.

Izabrane vesti

Mada je pitanje čime je to 29-godišnji momak iz Bazela zaslužio da dobije novi ugvor drugi put otkako je stigao iz Borusije iz Menhegladbaha. Njegove greške su toliko očigledne, propusti su koštali Tobdžije „hilajdu“ puta, svađao se sa bivšim trenerom Unajom Emerijem, svađao sa navijačima, tražio da ode. Čak pre nekoliko meseci priznao da jedva čeka transfer u Romu.

U Arsenalu znaju šta želim. Roma je prelep grad za život“, govorio je dok ga je zvao Žoze Murinjo.

Pošto se transfer na Olimpiko izjalovio, Arsenal je mimo zdrave logike povukao potez koji podseća na čist mazohizam i produžio ugovor sa Džakom. Još mu povećao platu (dosad zarađivao 6.100.000 evra godišnje), dao kapitensku traku u prvom kolu novog prvenstva na gostovanju Brentfordu...

Otkako je Granit došao po dvaput je bio peti i osmi, a jednom šesti na tabeli.

Neke poteze je teško objasniti...


tagovi

Granit DžakaTransferiletnji prelazni rok 2021Arsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara