Markus Tiram (©Reuters)
Markus Tiram (©Reuters)

Čistilište autsajdera na Borusija Parku: Strašan tandem Plea – Tiram i Menš na trećem mestu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.05.20. | 17:15

Unionova odbrana nije mogla protiv Ždrebaca

Dve utakmice bez pobede i izlazak na evropsku scenu pod znakom pitanja. Međutim, iako je Borusija Menhengladbah tim čija igra zavisi od toga na koju su nogu fudbaleri ustali jedno ne možete da im osporite: na domaćem terenu se ne igraju s bodovima. Jesu ih tamo dobili Lajpcig, imenjaci iz Dortmunda i Bajer iz Leverkuzena, ali to su sve objektivno kvalitetniji sastavi. Oni ispod Menša na tabeli pred dolazak na Borusija Park znaju da je bod najviše čemu mogu da se nadaju. Unionu nije pripalo ni toliko - 4:1 u 29. kolu Bundeslige i skok Ždrebaca do trećeg mesta na tabeli.

Već posle prvih 45 minuta tokom kojih se jasno videlo da odbrana Uniona prosto ne može da izdrži pritisak napadača domaćeg tima. Ili da budemo još precizniji, Markus Tiram i Alasan Plea prosto su bili neuhvatljivi za goste iz. A bili su i posebno motivisani da se Unionu osvete za poraz u prvom meču u Berlinu.

Izabrane vesti

U tom prvom poluvremenu Union jedva da je prišao kaznenom prostoru domaćeg tima, a pred svojim golom nisu mogli da pohvataju rastrčanog rivala. U 17. minutu Florijan Nojhaus je previše lako izašao na kraj sa Marvinom Fridrihom i načeo goste, da bi u 41. Alasan Plea probio po levom krilu i centrirao na suprotnu stativu, a tamo je Markus Tiram izmakao pažnji Nevena Subotića i prednost je duplirana.

Union je bio na kolenima, mada Nemci ne bi bili Nemci kad bi se sve tako jednostavno završilo. Iako Menš, kao što rekosmo, nije poznat po tome što prosipa bodove na domaćem terenu dozvolio je Unionu da se vrati u život preko Sebastijana Andersona. I delovalo je da će Union napasti. Uostalom, već na poluvremenu je trener Urs Fišer iz igre izveo štopera Subotića i na teren poslao vezisut Feliksa Krosa.

Avaj, nije Feliks Realov Toni Kros. Baš je greška mlađeg brata Krosa prethodila trećem i fatalnom golu Borusije. Izgubljena lopta ispred svog šesnaesterca, bespotrebno se igrao Feliks, a Plea i Tiram ne praštaju. Opet Alasan asistent, Tiramu je bilo dovoljno samo da postavi nogu. Plea se potom i sam upisao u listu strelaca, tek da ne bude da je Subotić bio jedini krivac za 0:2 iz prvog poluvremena.

Plea u dosadašnjem toku sezone 10 golova i 10 asistencija. Tiram 10 golova i osam asistencija. Strašan tandem ima Borusija u napadu. Pitanje je samo koliko će moći da ga zadrži. Tirama mediji već uveliko sele u Seriju A, pre svega u Fjorentinu. Međutim, ako bi se od jeseni u Menhengladbahu igrala Liga šampiona to bi bio jak štih u rukama uprave Borusije prilikom pregovora o ostanku.

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

Frajburg - Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Haverc 54/

Subota

Herta - Augzburg 2:0 (1:0)

/Dilrosun 23, Pjatek 90/

Majnc - Hofenhajm 0:1 (0:1)

/Bebu 44/

Šalke - Verder 0:1 (0:1)

/Bitenkur 32/

Volfzburg – Ajntraht 1:2 (0:1)

/Mbabu 58 - Andre Silva 27, Kamada 85/

Bajern - Fortuna Diseldorf 5:0 (3:0)

/Jorgensen 15ag, Pavar 29, Levandovski 43, 50, Dejvis 52/

Nedelja

Menhengladbah – Union Berlin 4:1 (2:0)

/Nojhaus 17, Tiram 41, Tiram 59, Plea 82 – Anderson 50/

18.00: (7,75) Paderborn (5,00) Dortmund (1,38)

Ponedeljak

20.30: (5,60) Keln (4,00) RB Lajpcig (1,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Alasan PleaMarkus Tiram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara