Leonardo Bonući (Reuters)
Leonardo Bonući (Reuters)

Čistka u Juventusu! Bonućiju rečeno da je višak, bar još dvojica napuštaju Torino

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 00:06

Zakariji i Mekeniju poručeno da nisu u planovima za pripremnu turneju u Sjedinjenim Američkim Državama, neizvesna sudbina Artura Mela

Stvorio je Kristijano Đuntoli šampionski tim Napolija, a nakon što se Skudeto vratio podnov Vezuva posle više od tri decenije obavesio Azure da je njegova misija gotova. Nova je počela pre nedelju dana u Torinu - vraćanje Juventusa na staze stare slave pošto je decenijska vladavina italijanskim fudbalom okončana i Stara dama već tri godine nije konkurentna za Skudeto.

Došao je Đuntoli u Juve i kao što to rade novopečeni direktori odmah napravio rezove, odnosno najavio čistu. Jednom od najiskusnijih, Leonardu Bonućiju poručeno je da se u Kontinasi više ne računa na njega. Italijanski transfer ekspert Đanluka Di Marcio tvrdi da je bivši kapiten Bjankonera bio šokiran, kao i da će njegov sledeći korak biti da ubedi trenera Masimijana Alegrija i sportski sektor da još ima šta da ponudi svom dugogodišnjem klubu.

Izabrane vesti

Namera Bonućija je da se u ponedeljak pojavi na treningu, mada je praksa da igrači koji su stavljeni na transfer listu treniraju odvojeno od ostatka tima i da ne putuju na primremnu turneju u Sjedinjene Američke Države. Nije italijanski štoper jedini koji se našao na spisku za odstrel. Ista je situacija i sa Vestonom Mekenijem, odnosno Denisom Zakarijom za kojeg je Vest Hem ponudio 13.000.000 evra, oko 3.000.000 više od novca koji je Juve januara 2022. uložio u njegov transfer iz Menhengladbaha.

Dakle, to su već trojica prekobrojnih, a pitanje je kakva će biti sudbina Artura Mela koji je od dolaska iz Barselone 2020. godine premalo pokazao u crno-belom dresu. Otuda i prologodišnja pozajmica u Liverpul sa koje se vratio kao pokisao bez značajnih minuta takmičarskog fudbala u nogama. Za njega je osim nekolicine premijerligaša počela da se raspituje Fiorentina.

Kada je reč o Bonućiju, njegova naredna destinacija mogao bi da bude Rim. Klaudio Lotito obožava jeftine ili besplatne igrače, a Bonućiju je ostalo godinu dana ugovora i Juve verovatno ne bi ni tražio obeštećenje za 36-godišnjaka. Pritom, već je Bonući sarađivao sa Mauriciom Sarijem i ako dođe do novog trenersko-igračkog susreta, gledaćemo Bonućija u Ligi šampiona. Nebeskoplavi bi sigurno bili prvi izbor pre Fenerbahčea budući da će dugogodišnji reprezentativac Italije birati destinaciju povoljniju za svoju porodicu, a to je svakako ostanak na Čizmi.

I dok se Juventus pozdravlja sa starosedeocima i fudbalerima koji nisu mnogo pokazali u Torinu, raspituje se kod Barselone za Franka Kesija. Vezista iz Obale Slonovače figurira kao zamena za Pola Pogbu ukoliko Francuz odluči da se ipak preseli u Saudijsku Arabiju. Za sada je priča sa Kesijem samo na nivou upita, ali i pitanje je da li bi osvajač Skudeta sa Milanom pristao da pređe u Juventus budući da je već odbio Inter iz poštovanja prema Rosonerima.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023JuventusLeonardo Bonuči

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara