Napolijevi igrači u dresovima sa likom Dijega Maradone (Reuters)
Napolijevi igrači u dresovima sa likom Dijega Maradone (Reuters)

Čolito Simeone je ubica velikana, Verona postaje smrtni neprijatelj Napolitancima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.11.21. | 20:00

Verona opet Lacio za pet minuta rešio „filijalu“

U poslednjem kolu prošle sezone, Verona je u Napulju šokirala Napoli i ostavila ga bez plasman u Ligu šampiona iako joj bodovi uopšte nisu bili neophodni.

Večeras su Napolitanci kao lideri i ponajbolji tim od početka sezone dočekali Veronu sa imperativom pobede i nadanjima da će se osamiti na vrhu pred milanski derbi. I opet im je Verona zagorčala život. Umesto očekivane pobede i prvog mesta, Napoli sada strepi da će Milan pobedom u derbiju samostalno preuzeti čelo tabele. 

Izabrane vesti

Sjajna forma Verone i Đovanija Simeonea se nastavila i u Napulju. Argentinac je prethodnih nedelja rešeteao mreže u senzacionalnim pobedama protiv Lacija i Juventusa, a i večeras je postigao jedini gol za bod veliki kao kuća – 1:1.

U specijalnim dresovima posvećenim Dijegu Maradoni, sa oporavljenim zvezdama Viktorom Osimenom i Lorencom Insinjeom i na krilima preokreta protiv Legije, Napolitanci su sa ogromnim samopouzdanjem dočekali Veronu. I završili frustrirani sa bodom čija vrednost je tek nešto veća od poraza...

I odmah je Verona pokazala koliko je nezgodna. Kaprari, koji igra u neverovatnoj formi, je na početku propustio šansu, ali nije još neverovatniji Đovani Simeone. Antonjin Barak je na desnom krilu ismejao Marija Ruija i poslao loptu na peterac gde se Čolito maestralno snašao i gurnuo loptu u mrežu.

Uspeo je Napoli da izjednači „na vreme“. Kao i protiv Bolonje, opet je defanzivac Đovani Di Lorenco pokazao sjajan osećaj za gol i pogodio mrežu.

Imao je Napoli skoro 80 minuta za totalni preokret ali nije uspeo. Osimen je pogodio stativu u prvom poluvremenu i Napoli do 90. minuta više nije stvorio nijednu ozbiljnu priliku! Veronina odbrana je funkcionisala besprekorno, Napolitanci su se unervozili, a Spaleti ništa nije promenio ni sa izmenama.

U 88. minutu je Besa dobio crveni karton, potom je Mertens pogodio stativu, da bi Verona posle isključenja Kalinića u nadoknadi vremena završila meča sa dvojicom igrača manje. I odnela više nego zaslužen bod.

Lacio je za pet minuta rešio pitanje pobednika u duelu sa „filijalom“ Salernitanom – 3:0. Meč je izazvao posebnu pažnju jer su do leta ove godine oba kluba imali istog gazdu – Klaudija Lotita.

Lacio je godinama razigravao mlade igrače u Salernu ali je to moralo da prestane kada su Granate ušle u prvu ligu letos. Opirao se Lotito, pokušavao da nešto smuva, ali je na kraju digao ruke. Doduše, i dalje tu nije sve čisto. Formalni gazda kluba je njegov zet Masimo Mecaroma ali klub do 15. novembra mora da dobije nove vlasnike pošto je već stavljen na licitaciju. Lotito neće moči da ima kontrolu nad Salernitanom i to je neminovnost.

Ipak, i bez pozadine o „filijali“, pobeda Lacija na svom Olimpiku protiv jednog od najslabijih timova lige ne bi trebalo da dolazi pod znak pitanja. Odolevali su gosti pola sata a onda ih je načeo najbolji strelac u istoriji Lacija. Milinković Savić je ubacio loptu, Pedro je prosledio do Imobilea, a prvi strelac lige rutinski pogodio sa peterca. Pet minuta kasnije, Pedro je rešio sve dileme. Iskoristio je neoreznost Đembera, oteo mu loptu, izašao sam na golmana i povisio na 2:0.

Salernitana je pokazala zube u drugom poluvremenu, Đurić je pogodio prečku, a Riberi stativu. I kažnjena je još jednim golom. Luis Alberto je iskoristio orgoman prostor, majstorski primio loptu i naciljao suprotan ugao.

SERIJA A – 12. KOLO

Petak

Empoli - Đenova 2:2 (0:1)

/Di Frančesko 62, Zurkovski 72 - Krišito 13, Bjanki/

Subota

Specija - Torino 1:0 (0:0)

/Sala 58/

Juventus - Fjorentina 1:0 (0:0)

/Kuadrado 90+1/

Kaljari - Atalanta 1:2 (1:2)

/Pedro 27 - Pašalić 6, Zapata 43/

Nedelja

Venecija - Roma 3:2 (1:2)

/Kaldara 3, Aramu 65pen, Okereke 75 - Šomurodov 43, Abraham 45+2/

Sampdorija - Bolonja 1:2 (0:0)

/Torsbi 77 - Svanberg 47, Arnautović 78/

Udineze - Sasuolo 3:2 (2:2)

/Deulofeu 8, Fratezi 39 autogol, Beto 51 - Berardi 15, Fratezi 28/

Lacio - Salernitana 3:0 (2:0)

/Imobile 30, Pedro 35, Luis Alberto 69/

Napoli - Verona 1:1 (1:1)

/Di Lorenco 18 - Simeone 13/

20.45: (3,05) Milan (3,40) Inter (2,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ćiro ImobileĐovani SimeonePedroSalernitana

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara