Stefan Savić i Kristijano Ronaldo (Reuters)
Stefan Savić i Kristijano Ronaldo (Reuters)

Čolo došao, video, odbranio i prošao! Junajted je bezopasan kada Ronaldo nema dan (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.03.22. | 22:52

Madriđani slavili na Old Trafordu i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona

Možda nije lepo za oko ali je korisno i nadasve uspešno. Atletiko Madrid je spartanskom defanzivom zacementirao gol na Old Trafordu, poslao jednu loptu iza leđa Davida De Hee i pobedom 1:0 eliminisao Mančester Junajted u osmini finala Lige šampiona.

Kada se sabere i ono iz prvog meča u Madridu, ipak Španci zasluženo idu dalje. Tada nisu priveli meč kraju kako su hteli ali su večeras prikazali defanzivnu perfekciju. Junajted je večeras stvorio tek dve odlične šanse koje je čudesnim intervencijama neutralisao Jan Oblak i to je bilo sve od Crvenih đavola. Atletiko je odigrao onako kako se očekivalo, uspeo da ostavi svog tradicionalnog dželata Kristijana Ronalda bez šanse i time završio veći deo posla. Ako Portugalac nema svoj dan, Junajted je skoro pa bezopasan… Dijego Simeone je odradio utakmicu u svom stilu, Ralf Rangnik pokazao da nije prava terapija za Junajted i da će se vrlo zaboraviti kao prolazno rešenje.

Izabrane vesti

Čolo se odlučio za nešto između 3-5-2 i i 5-3-2 u zavisnosti od poseda lopte. Ali namera je svakako bila da se iskoriste defanzivne slabosti Junajtedovih bekova Daloa i Telesa i da im se lopta gura iza leđa. Što se na kraju ispostavilo kao pun pogodak…

Rangnik se odlučio za Mektominija umesto Pogbe i nema više nikakve dileme da Francuzova budućnost nije na Old Trafordu posle ove sezone.

---------------

MANČESTER JUNAJTED - ATLETIKO MADRID 0:1 (0:1)

/Lodi 41/

Stadion: Old Traford. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija).

MANČESTER JUNAJTED (4-2-3-1): De Hea - Dalot, Varan, Megvajer (od 84. Mata), Teljes - Mektomini (od 67. Matić), Fred (od 75. Kavani) - Sančo, Fernandeš (od 67. Pogba), Elanga (od 67. Rašford) - Ronaldo.

ATLETIKO MADRID (3-5-2): Oblak - Himenez, Savić, Reinildo - Ljorente, De Pol, Erera, Koke (od 80. Kondogbija), Lodi - Feliks (od 90. Felipe), Grizman (od 90+3. Korea).

---------------

Očekivano, Junajted je imao više loptu u posedu ali isto tako je očekivano da nije uradio mnogo sa njom. Atletikove linije defanzivnih blokova su funkcionisale savršeno, a brza tranzicija i širenje po bokovima preko ofanzivnih Ljorentea i Karaska su kao mač visili nad glavama Crvenih đavola.

Doduše, ko zna šta bi bilo da sreća nije bila uz Atletiko i Jana Oblaka u 13. minutu kada je Elanga sa peterca pogodio slovenačkog golmana u glavu. Atletikov odgovor je bio strašan šut De Pola sa 30 metara koji je krajnjim naporima ispod prečke izvukao De Hea. Tražili su domaći penal posle duela Fernandeša i Reinalda ali sudija Vinčić je dobro postupio što nije pokazao na belu tačku…

Vrebao je Atletiko iz kontre i imao je jednu sjajnu koju je Žoao Feliks završio golom sa peterca ali je pre toga Ljorente bio u malom ofsajdu i linijski sudija to nije propustio. Tada loše postavljanje beka nije koštalo Junajted, ali kasnije jeste...

Pravo niotkuda je lopta De Pola kroz sredinu lansirala Feliksa u šesnaesterac Junajteda. Nedopustivo lako je to dozvolila odbrana Junajteda, nije stigla da reaguje ni na petu Portugalca koji je dodao do Grizmana. Potpuno se raspala poslednja linija Crvenih đavola i zaboravila na Renana Lodija na drugoj stativi koji je sačekao centaršut Grizmana i pogodio glavom sa pet metara.

Našli su se Atletiko i Simeone u omiljenoj situaciji da brane prolaz a Junajted nije imao kud nego da napadne svim silama u drugom poluvremenu. Imao je šansu posle samo 30 sekundi… Ali Ronalda i dalje nije bilo nigde. Još više lopta je bila u nogama domaćih fudbalera ali pravog rešenja za Atletikov zid nije bilo.

Probao je Rangnik trostrukom izmenom u 67. minutu. Ušli su Rašford, Pogba i Matić, ubrzo i Kavani… Ali Madriđani su odolevali i zatvorili sve prilaze Oblaku. Kada su Englezi krenuli na duge lopte i prekide, postalo je ozbiljnije. Varan je u 76. minutu imao veliku šansu glavom ali je čudesni Oblak odbranio jednom rukom, a potom su Ronaldove makazice završile preko gola.

Zakuvalo se u poslednjih desetak minuta, varničilo je u svakom duelu a Atletikova stroga defanziva je izdržala sve pokušaje Mančester Junajteda i Madriđani su uradili ono što nisu u prvom meču kada su primili gol u finišu.

Atletiko je u četvrtfinalu Lige šampiona prvi put posle tri godine, šesti put u poslednjih 10 sezona. Sa druge strane, Junajted je samo dva puta za poslednjih 11 godina dogurao do finala. Tu se vidi razlika uspona jednog i pada drugog kluba. I ne deluje da će se nešto bitno promeniti…

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA:

Utorak

Mančester junajted - Atletiko Madrid 0:1 (0:1), prvi meč 1:1

/Lodi 41/

Ajaks - Benfika 0:1 (0:0), prvi meč 2:2

/Nunjez 77/

Sreda

21.00: (2,00) Juventus (3,50) Viljareal (4,10), prvi meč 1:1

21.00: (4,10) Lil (3,50) Čelsi (2,00), prvi meč 0:2

Odigrano ranije

Mančester Siti – Sporting 0:0, prvi meč 5:0

Real Madrid – Pari Sen Žermen 3:1 (0:1), prvi meč 0:1

Bajern Minhen – RB Salcburg 7:1 (4:0), prvi meč 1:1

Liverpul – Inter 0:1 (0:0), prvi meč 2:0


tagovi

Renan LodiJan Oblak

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara