Abubakar (© Reuters)
Abubakar (© Reuters)

Čovek koji je izbacio Srbiju sa Mundijala prva žrtva Ronaldovog dolaska u Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 18:49

Izgleda da Vensan Abubakar mora da napusti Al Nasr

Došao je Kristijano Ronaldo u Sudijsku Arabiju i izazvao pometnju. Em će se sa velikom pažnjom odsad pratiti šampionat koji nije baš u vrhu popularnosti, em će neki ustupci morati da se naprave. Jedan od njih - da se oslobodi mesto stranca kako bi Portugalac stekao pravo da igra zvanične mečeve u novoj sredini.

U početku se verovalo da će to biti Jalolidin Mašaripov, levokrilni vezista iz Uzbekistana, ali izgleda da te informacije nisu tačne i da će prva žrtva dolaska doskorašnjeg fudbalera Mančester junajteda biti Vensan Abubakar. Što je logičnije, imajući u vidu da pokrivaju istu poziciju, pa je vlasnicima kluba iz Rijada lakše da jednog špica zamene drugim. Boljim, poznatijim, skupljim.

Izabrane vesti

Razlog što Al Nasr mora da povuče ovakav potez leži u činjenici da pravila Premijer lige Saudijske Arabije dozvoljavaju prisustvo osmorice stranih fudbalera na platnom spisku. Al Nasr ih dolaskom Ronalda ima devet i jedan mora da ode. Ta osmorica su: Brazilci Luiz Gustavo i Taliska, Argentinac Piti Martines, Španac Alvaro Gonsales, Kolumbijac David Ospina, Gislain Konan iz Obale Slonovače, Uzbekistanac Mašaripov i Kamerunac Abubakar.

Inače, Vensan Abubakar je u Al Nasru od leta 2021. godine, u međuvremenu je postigao 13 i namestio šest golova na 39 utakmica, a naše ljubitelje fudbala je podsetio koliko može da bude opasan, jer je u drugom kolu grupne faze Mundijala u Kataru bio strelac i asistent protiv Srbije, najviše uticao na nerešen ishod (3:3) koji je u konačnici i koštao Orlove ranog povratka iz Dohe. Posle toga je bivši član Porta i Bešiktaša osigurao Kamerunu i iznenađujući trijumf bad Brazilom.

Ako se obistine nagoveštaji i Vensan Abubakar napusti Rijad, za novi angažman ne bi trebalo da brane. Fenerbahče ga je pozicionirao pri vrhu liste želja u aktuelnom prelaznom roku.


tagovi

Al NasrVensan AbubakarKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara