Pantaleo Korvino (Shutterstock)
Pantaleo Korvino (Shutterstock)

Čovek koji je otkrio Vlahovića: Kako ga je uzeo Partizanu za smešne pare ispred Borusije i Atalante

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.11.21. | 11:10

Dušanova mama je rekla da su dobili novog Batistutu, a on se nadao da je u pitanju novi Luka Toni

Od Fabricija Mikolija do Mirka Vučinića. Od Havijera Ernesta Čevantona do Valerija Božinova. Od Pabla Osvalda do Gracijana Pelea. Sve to su igrači koje je italijanski fudbalski vuk Pantaleo Korvino otkrio kao skaut i direktor Lečea. Doveo ih je za smešne pare na jug Italije gde je bio direktor i kasnije ih prodao za lep novac kada su se afirmisali.

Bila mu je to preporuka da pređe u Fjorentinu i postane njen lovac na talente i transfer guru. A u Firenci je nastavio u istom stilu. On je bio inicijator transfera Stevana Jovetića, Luisa Murijela, Huana Vargasa, Adema Ljajića, Matije Nastasića, Đovanija Simeonea... Na kraju i aktuelnih srpskih reprezentativaca Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića. Dodajmo tu da je u Firencu doveo i Luku Tonija i Alberta Đilardina.

Izabrane vesti

Nije ni čudo što Korvina na Apeninima smatraju jednim od direktora sa najboljim „nosеm“ za lov na talente. Dajte mu malo para i dobićete mnogo. Što na terenu, što kasnije u klupskoj kasi. Ipak, dovođenje Dušana Vlahovića iz Partizana za samo 1.500.000 evra bi moglo da se ispostavi kao životno remek-delo lukavog fudbalskog trgovca iz Pulje. Pogotovo ako ga klub proda za 60.000.000 evra ili više kako se spekuliše na "čizmi".

Što više gledaš, više ćeš i da nađeš“, kaže Korvino za Gazetu delo Sport u intervjuu čiji povod je „fudbalsko otkriće“ Dušana Vlahovića.

Pogotovo se Korvinu odaje priznanje za otkriće talenata sa istoka Evrope gde fudbalska spada i Srbija, odnosno iz Južne Amerike.

„Na istoku se osećam kao kod kuće. Pogotovo kad sam u Beogradu. Iz Crvene zvezde i Partizana sam uzeo gomilu finih igrača prethodnih godina. Kada sam se zaljubio u Nikolu Milenkovića, otkrio sam i tog momka koji je tada imao 17 godina. Dao sam ponudu za obojicu i doveo ih iako je klub zahtevao više...“, opisuje Korvino kako je uzeo Vlahovića za samo 1.500.000 evra. 

Otkriva Korvino da su za Vlahovićev talenat tada znali i još neki ljudi širom Evrope. Talentovanog napadača Partizana su hteli i drugi klubovi...

Tada su oko na njega bacili Borusija Dortmund, Atalanta i još neki važni klubovi. Ali na kraju sam ja isterao svoje i ubedio sve strane da prihvate ponudu od 1.500.000 evra za momka koji čak nije ni mogao da dođe odmah kod nas“.

Problem su bile godine i pasoš...

„Kao maloletnik i igrač sa državljanstvom van EU, nije mogao da bude registrovan kod nas u januaru. Zato smo odlučili da mu damo veću platu u sledećoj sezoni kako bismo ga osigurali. Mnogi su i u mom klubu tada bili skeptični što sam potrošio pare na nepoznatog igrača i zauzeo jedino slobodno mesto koje smo imali za pojačanje sa pasošem van EU“.

Da li je bilo teško ubediti igrača da prihvati?

„Već tada mu je menadžer bio Ristić koji ga i danas zastupa. Ali odlučujuću ulogu su imali njegovi roditelji sa kojima sam se sastao i pričao nekoliko puta pre nego što su prelomili. Sećam se da smo u hotelu Me u Milanu potpisali ugovor sa njegovim ocem i majkom. Ona mi je tada sa osmehom na licu rekla: ’Doveo si u Firencu novog Batistutu’. Ja sam joj odgovorio: ’Ipak se nadam da će biti novi Luka Toni’. Bio je to njen način da poželi sve najbolje i klubu, i svom sinu“.

I na koga vam danas liči: Na Batistutu ili Tonija

„Na Batistutu liči po odlučnosti i hrabrosti pred golom. A na Tonija liči po osećaju za gol i realizatorskim kapacitetima. U svakom slučaju, on je čistokrvni golgeter koji se još fudbalski kompletira. I dalje je mnogo mlad i zato mislim da nema limite“.

Koliko on danas vredi na fudbalskom tržištu?

„Za meneje Vlahović danas neprocenjiv. Ali cenu određuje onaj koji prodaje. Apsolutno nemam predstavu kako će to da ispadne na kraju. Sve karte su otvorene“, rekao je Korvino.


tagovi

Dušan VlahovićPantaleo Korvino

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara