Ris Džejms (Reuters)
Ris Džejms (Reuters)

Čovek zvani povreda: Od 2019. Ris Džejms propustio 60 utakmica i ponovo mora na pauzu

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 17:43

Čelsi potvrdio da će desni bek biti van terena mesec dana, a izvesno će propustiti dva okršaja protiv Mančester Sitija i gostovanje Liverpulu

Gazi Ris Džejms petu sezonu u seniorskom fudbalu, ali istovremeno muči ozbiljne muke sa povredama. Taman što se vratio na teren posle povrede kolena što ga je uslovila na dvomesečno mirovanje i propšuštanje Svetskog prvenstva u Kataru, te još devet utakmica za Čelsi pride, eto desnog beka plavaca ponovo van terena i to ne na beznačajan period. Povreda kolena je obnovljena u jučerašnjem okršaju protiv Bornmuta, Džejms je u 53. minutu morao van terena, a londonski klub se nakon lekarskih analiza oglasio zvaničnim saopštenjem. U njemu stoji da 23-godišnjaka čeka pauza od mesec dana.

Možda ne deluje tako dugačko, ali do kraja januara Džejms će propustiti najmanje šest utakmica. Počev od gostovanja Notingem Forestu, zatim dva okršaja sa Mančester Sitijem, prvo na Stamford Brižu u Premijer ligi, pa na Etihadu u ranoj fazi FA Kupa. Slede dva gradska derbija protiv Fulama i Kristal Palasa, pa veliki ispit protiv Liverpula na Enfildu.

Izabrane vesti

Nekoliko sati pre nego što se Čelsi zvanično oglasio, Džejms je, logično, znao da će morati da apstinira od fudbala do februara. Vesti su mu teško pale, pokazuje to i obraćanje javnosti putem tvitera.

"Ova godina je najteža do sada u mojoj karijeri. Samo želim da vam zahvalim na podršci, nijedna poruka mi nije promakla. Prirodno, sve ovo utiče na mene mentalno. Trenutno samo želim da se izborim sa ovim i prihvatim karte koje su mi podeljene. Nadam se da će vam kraj godine biti ispunjen mirom, radošću i zadovoljstvom", poručio je Džejms.

Koliko povrede od 2019. godine uništavaju karijeru jednog od najboljih desnik bekova današnjice i koliko mu ne dozvoljavaju da stekne kontinuitet, pokazuju podaci da je u poslednje tri i po godine zbog njih propustio čak 60 utakmica. Pritom tu nismo računali najnovije duele koje neće moći da odigra.

Počelo je sa teškom povredom zgloba juna 2019. zbog koje je odsustvovao do kraja septembra i propustio 17 mečeva. Krajem 2021. problem sa zadnjom ložom ga je udaljio sa terena do sredine februara. Tada je preskočio još 11 mečeva. Zbog problema sa mišićima još desetak i kusur, a otprilike još toliko zbog različitih podliva koji su došli kao posledice jačih udaraca.

Ogromna šteta za Džejmsa kojem duža pauza nije smetala da sinoć protiv Bornmuta bude jedan od najboljih pojedinaca svog tima. Za 53 minuta, kompletirao je 41 dodavanje sa 88 posto uspešnosti, uputio je pet centaršuteva, imao je po dva uspešna starta, dva iznuđena faula i udarca, kao i jednu presečenu loptu.


tagovi

ČelsiRis Džejmspovredapovreda kolena

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara