Crna Gora (©Reuters)
Crna Gora (©Reuters)

Crna Gora sa Jovetićem i Đurđevićem hvata poslednji voz u Oslu

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.10.21. | 13:47

Pobeda ostavlja Sokolove u igri za drugo mesto

Čudna je ta Grupa G, skoro da kao u onoj izreci svako svakog može da pobedi. Osim Gibraltara...

Tri runde pre kraja kvalifikacija četiri reprezentacije su u igri za prva dva mesta. Holandija je na pol-poziciji, ima i zicer večeras kod kuće protiv Gibraltara i realno je da ostane tu gde je i kada se spusti zavesa.

Izabrane vesti

A, večeras u Oslu može da se dogodi ili dizanje stanja u grupi do maksimalne kulminacije ili da jedan od kandidata za put na Mundijal otpadne iz trke. Stadion Uleval biće domaćin duela između Norveške i Crne Gore (20.45), kojoj je ovo poslednji voz da se ravnopravno umeša u borbu za baraž.

Ozbiljan kiks su Sokolovi napravili u septembru, kada kod kuće nisu uspeli da pobede Letoniju (0:0). Sa ta dva izgubljena boda sada bi bili treći na tabeli, za bod iza Norveške. Ali mleko je prosuto, ne vredi plakati, već probati, kao što je to Tumbakovićeva Srbija uradila pre godinu i po dana, da se savladaju Vikinzi usred Ulevala.

Crna Gora ponovo nije u najjačem sastavu. Postale su retkost utakmice na kojima su u timu i Stefan Savić i Stevan Jovetić, dvojica ubedljivo najboljih igrača Sokolova. Ovog puta izostaje komandant odbrane iz madridskog Atletika, kojeg je povreda sprečila da se priključi timu. A napadač Herte je tu, sveže oporavljen i gladan utakmica i golova.

Partner u napadu mogao bi da mu bude Uroš Đurđević, koji je napravio vratolomiju da bi igrao u Oslu. Špic Hihona je igrao u Segundi u subotu veče, a onda se odmah pridružio reprezentaciji. Umesto da se odmara, mogao bi večeras da bude u timu Crne Gore.

Đurđeviću je na molbu Hihona, zato što je bio suspendovan za meč u Gibraltaru, bilo dozvoljeno da igra 45 minuta. Ne želim da ulazim u razloge zašto je ostao 90 minuta na terenu. Drago mi je što je dao gol, ali to remeti neke naše planove i moramo da budemo vrlo obazrivi kako da ga iskoristimo. Po nekoj fizionomiji opravka, on bi danas trebalo da ima slobodan dan, a ne da igra utakmicu”, istakao je selektor Miodrag Radulović.

Dobra vest za Crnu Goru je što se od povrede oporavio vezista Partizana Aleksandar Šćekić i biće na raspolaganju selektoru.

S druge strane, Norveška će zaigrati bez prve zvezde Erlinga Halanda, koji se još oporavlja od povrede. Ali to je i dalje vrlo kvalitetan tim sa Edegardom, Bergom, Serlotom... Samo što su Vikinzi nepredvidiva selekcija, nije im strano da omanu kada se od njih to najmanje očekuje.

Momentum je, ipak, na strani domaćeg tima. Uostalom, prvi meč u Podgorici u martu Norvežani su dobili sa 1:0 golom Serlota. Samo, posle jako slabog prvog, odigrala je Crna Gora tada jako dobro drugo poluvreme, stvorila nekoliko šansi, ali ih nije iskoristila.

Sokolovi imaju imperativ pobede u Oslu, a selektor Radulović najavljuje totalnu ofanzivu. A paklen finiš kvalifikacija svakako čeka Crnogorce, jer u poslednje dve utakmice igraće u Podgorici protiv Holandije i Turske.

Što se tiče ostalih mečeva u grupi, Holandija ima „penal“ kod kuće protiv Gibraltara, dok bi u Rigi mogao da bude jako zanimljiv duel između Letonije i Turske. Domaćin je ostao bez realnih šansi da dođe i do baraža, ali Turci dobro pamte prvi meč ove dve selekcije u Istanbulu kada su dva puta vodili dva razlike, a na kraju je bilo 3:3.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA G

20.45: (8.50) Letonija (4.50) Turska (1.45)

20.45: (1.01) Holandija (25.0) Gibraltar (65.0)

20.45: (1.50) Norveška (4.10) Crna Gora (8.50)



tagovi

reprezentacija Crne GoreStevan JovetićUroš Đurđevićkvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara