Jan Oblak
Jan Oblak

Crni oblak nadvio Vigo! Jan pravio čuda i spasavao Atletiko, a onda je Depaj bacio Balaidos u stanje očaja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 18:21

Slovenački čuvar mreže skinuo nekoliko zicera, među kojima i jedan nestvarni nesrećnom Jagu Aspasu. Selta se ispromašivala, a onda doživela šokantan poraz u finišu meča - 0:1

Nije se dalo Memfisu Depaju da bude heroj Atletiko Madrida u finišu utakmice sa Hetafeom prošlog vikenda, ali je večeras uspeo! Doskorašnji igrač Barselone sjajno se snašao u 89. minutu utakmice i odbijenu loptu posle centaršuta Janika Fereire Karaska poslao u mrežu Ivana Viljara - 1:0 (0:0).

Prvenac Holanđanina u dresu madridskog kluba bacio je publiku na Balaidosu u stanje potpunog očaja, ali nije Depaj glavni odgovorni za to, već pre svih neverovatni Jan Oblak. Neverovatni slovenački čuvar imao je nekoliko gotovo neverovatnih interevencija, spasavao je Jorgandžije kako je znao i umeo, a kada je delovalo da će doći do podele plena usledio je napad koji je slomio odlični sastav Karlosa Karvaljala.

Izabrane vesti

Najviše razloga da žali ima legendarni Jago Aspas. Sjajni napadač Selte u 58. minutu je uspeo da pošalje loptu iza leđa golmana Atletika, ali se Oblak nekako podigao sa zemlje i zautavi je pre nego što je čitavim oblikom prešla liniju.

Ozbiljne nevolje snašle su Madriđane u 70. minutu, kada je crveni karton zaradio Stefan Savić. Ipak, odmah potom ih je još jednom pogledala sreća, pošto je Aspas iz slobodnog udarca uzdrmao prečku gostujućeg gola. Vadio je Oblak loptu iz gola i u samoj završnici, što je samo dodatno motivisalo goste da pojure u protivnapade. Jedan takav su uspeli da pretvore u dragocenu pobedu, koja ih je dodatno učvrstila na četvrtom mestu španske Primere.

Igračima Selte će biti teško da pronađu reči utehe za ovako tragičan poraz, jer deluje da su uradili sve što je bilo u njihovoj moći da oni budu ti koji će se radovati pobedi, ali na kraju kao da su se umorili od svih tih naleta, što je lukav protivnik poput Atletika znalački kaznio.

Gostima je bilo potrebno nekih desetak minuta da se naviknu na igru bez Stefana Savića, da se nameste na terenu i sačekaju situacije iz kojih bi i oni mogli da odgovore. One su upravo usledile u samoj završnici, kada je Depaj uz pomoć Fereire Karaska postavio konačan rezultat večerašnje utakmice.

PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Kadiz - Đirona 2:0 (2:0)

/Eskalante 6, Gvardiola 34/

Subota

Almerija - Betis 2:3

/Suarez 27, Kosta 63 - Rodri 6, Kanales 42, Gvardado 70/

Sevilja - Majorka 2:0 (2:0)

/En Nesiri 28, Hil 40/

Valensija - Atletik Bilbao 1:2 (1:1)

/Kastiljeho 17 - Vilijams 30, Sanset 72/

Nedelja

Hetafe - Rajo Valjekano 1:1 (0:1)

/Unal 77 - Arambari 38ag/

Selta - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Depaj 89/

18.30: (2,90) Valjadolid (2,85) Osasuna (2,80)

21.00: (5,40) Viljareal (3,70) Barselona (1,75)

Ponedeljak

21.00: (3,45) Espanjol (3,05) Sosijedad (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Jan OblakMemfis Depaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara