FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Crno-bela opasna banda: Od svakog može da izgubi, ali i da dobije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.10.23. | 20:00

Da li je Burak Jilmaz pravi čovek za Bešiktaš?

Pre samo tri sedmice Burak Jilmaz imenovan je privremenim trenerom Bešiktaša i odmah su iz uprave istanbulskih Orlova obavestili javnost da će bivši dugogodišnji reprezentativac Turske biti samo prelazno rešenje do izborne skupštine kluba u decembru. Sada se u crno-belom delu Istanbula postavlja pitanje kako preživeti do tada?

Sa potpunim početnikom na klupi i brojnim kadrovskim problemima Bešiktaš deluje kao ozbiljna banda koja na individualni kvalitet mnogima može da naudi. Ovog puta bilo je to dovoljno za trijumf nad jednim od najslabijih timova u ligi Gazijantepom 2:0 (0:0)

Izabrane vesti

Ne zna se da li crno-beli lošije igraju ove sezone u domaćem prvenstvu ili Ligi konferencije. Duel protiv Gazijantepa dočekali su nakon poraza u Norveškoj od Bode Glimta, a samo jedan bod od mogućih devet njihove šanse za plasman u nokaut-fazu trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja čini jako tankim. Ima sreće desetostruki šampion što izuzev nadmoćnih Fenerbahčea i Galatasaraja trenutno nema trećeg jakog kluba u državi pa ipak još nije kasno da napadne bar treću poziciju i spase što se spasti može.

Čitavo tuce igrača nedostajalo je Bešiktašu danas, što zbog povreda, što zbog suspenzija. Bez Vensana Abubakara, Artura Masuakua, Danijela Amartija, Omara Kolija i još nekolicine bitnih igrača prošarana ekipa Buraka Jilmaza mogla je od samog starta utakmice da zaboravi na bilo kakvu uigranost. Jednostavno, tim iz evropsko dela "Carigrada" liči na bandu koja i ono što uradi dobro, to čini isključivo zaslugom individualnog kvaliteta pojedinih fudbalera.

Nadale su se pristalice domaćih da bi danas taj kvalitet mogao da pokaže neko od navalne četvorke Okslejd Čemberlen, Tosun, Rašica, Gezal. To se i dogodilo, a u centralnim ulogama bili su pomenuti Tosun i nekada jedan od najvećih talenata turskog fudbala Salih Učan.

Nije bio bolji Bešiktaš dobrih sat vremena igre, ali je onda pomalo srećno poveo nakon kornera, ili bolje rečeno vođstvu domaćih kumovala je nespotrenost zadnje linije Gazijantepa. Učan je ostao sam na prvoj stativi, iskoristio odličan centaršut Okslejd Čemberlejna i zakucao loptu u gol rumunskog golmana Florina Nice.

Drugi pogodak stigao je kao produkt opasnog kontra-napada i ubojitosti stasitog Tosuna. Visoki centarfor razgrnuo je sve oko sebe, nadvisio čuvara i matirao Nicu za konačnih 2:0 i proboj Bešiktaša na četvrto mesto, korektno imajući u vidu ne baš dobru atmosferu u klubu prethodnih sedmica.

Treba dodati da je od 67. minuta za Gazijantep igrao srpski fudbaler Lazar Marković, dok šansu nije dobio Marko Jevtović.


TURSKA 1 - 10. KOLO

Petak

Hataj – Kajzeri 1:2 (0:1)

/Dadašov 68pen – Bekaroglu 33ag, Boa Morte 47/ž

Kasimpaša – Istanbul 3:1 (1:0)

/Fal 33, Kara 56, Ngoj 72 – Gultekin 76/

Subota

Alanja - Sivas 1:2 (0:0)

/Aksoj 66 - Kvet 90, Manaj 90/

Adana Demir - Konja 3:0 (0:0)

/Nijang 54, 90p, Baloteli 81/

Rize - Galatasaraj 0:1 (0:0)

/Oliveira 69/

Nedelja

Fatih Karagumruk - Trabzon 0:0

Pendik - Fenerbahče 0:5 (0:2)

/Kanpolat 30 autogol, Kaveči 42, Džeko 65, 77, 87/

Antalija – Bašakšehir 1:0 (1:0)

/Šarić 16/

Ankaragudžu – Samsun 2:0 (0:0)

/Bekiroglu 71, Sou 75/

Ponedeljak

Bešiktaš - Gazijantep 2:0 (0:0)

/Učan 63, Tosun 78/

***kvote su podložne promenama




tagovi

BešiktašGazijantep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara