""
""

CRNO-BELA ŽURKA U SMEDEREVU: Šćepović overio Partizanovu 25. titulu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.13. | 18:51

Golom reprezentativnog napadača i asistencijom za pogodak Nemanje Kojića crno-beli savladali Oklopnike (2:0) za matematičku potvrdu šeste uzastopne krune

Dominacija je nastavljena - šampion je opet Partizan! Crno-beli su pobedom u Smederevu (2:0) obezbedili šesti uzastopni naslov državnog prvaka i potvrdili epitet najuspešnijeg srpskog kluba u poslednjoj deceniji. Ekipi trenera Vuka Rašovića poen je bio dovoljan za matematičku overu prvog mesta, ali je Parni valjak u velikom stilu protutnjao pored Dunava, osvojio sva tri boda i proslavio još jedan naslov.

Najzaslužniji za pobedu koja je pogurala Partizan do 25. titule, kojom se klub iz Humske 1 izjednačio sa Crvenom zvezdom u ukupnom skoru, bio je Marko Šćepović. Reprezentativni centarfor postigao je gol i zabeležio asistenciju Nemanji Kojiću za sigurnih 2:0.

Izabrane vesti

U duelu prvoplasiranog tima i fenjeraša nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika. Crno-beli su od početka uspostavili terensku incijativu, pa je junak 144. večitog derbija Miloš Jojić pogodio prečku posle proigravanja Predraga Luke. Favorit je napadao uglavnom po desnoj strani, gde je debitovao Smederevac Marko Živković, a prilike imali Mitrovića (7) i Marka Šćepovića (10), da bi u 17. minutu gosti poveli. Sjajno su na sredini terena kombinovali Predrag Luka i Saša Ilić, odigrali dupli pas, a dodavanje kapitena lagano u pogodak pretvorio Marko Šćepović – 0:1.

Do kraja prvog poluvremena, Partizan je preko Mitrovića imao priliku da duplira vođstvo, Oklopnici da posle šuteva Krmara i Osmana izjednače, ali je najupečatljiviji detalj iz tog perioda utakmice povreda Vladimira Stojkovića. Golman crno-belih je izvrnuo zglob, pogoršao povredu zarađenu, pa prećutanu uoči večitog derbija, ali je ovoga puta morao da napusti teren i verovatno se tako oprostio od dresa sa Partizanovom grbom.

Do kraja je gol gostiju sa Topčiderskog brda čuvao Nikola Petrović. I to dobro, što je dokazao u 86. minutu kad je odbranio zicer Sikimiću, mada je pre toga sve bilo rešeno, jer je 19 minuta ranije pobednik bio odlučen.

Šćepović je u 67. minutu kaznenom prostoru spretno sačuvao loptu, proigrao usamljenog Nemanju Kojića, a zimski novajlija iz Rada laganom egzekucijom zakazao veliki radost, nastalu po završetku utakmice.

Obučeni u šampionske majice, crno-beli su, zajedno sa Grobarima, započeli žurku u Smederevu i tako najavili dane zasluženog slavlja.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Smederevo – Partizan 0:2 (0:1)

Strelci: Šćepović 17, Kojić 67
Stadion u Smederevu
Gledalaca: 4.000
Sudija: Vlado Glođović (Vrbas)
Žuti kartoni: Milosavljević (Smederevo), Mitrović, Šćepović (Partizan).

Smederevo (4-2-3-1): Mladen Živković – Božović, Blagojević, Omega (od 39. Gegić), Ristić – Osman, Krmar (od 76. Stojanović) – Milosavljević, Miljković (od 64. Pavić), Radosavljević – Sikimić.

Partizan (4-4-2): Stojković (od 32. Petrović) – Marko Živković, Pajović, Ivanov, Volkov – Smiljanić, Jojić, Luka, Saša Ilić (od 74. Ninković) – Šćepović, Mitrović (od 60. Kojić).

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

fudbalFK PartizanSmederevoSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara