Seltik Park (©Reuters)
Seltik Park (©Reuters)

Crno se piše Hamiltonu, Grk staje na gol Seltika

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.20. | 13:26

Šampion kreće u pohod na 10. uzastopnu krunu u Škotskoj

Kec kao kuća, zacementiran... Tako bi kladioci rekli za meč prvog kola Premijer lige Škotske, Seltik - Hamilton, koji se igra danas (17.30) u Glazgovu. Pogled na kvote govori da se gostima crno piše. Šampion ima devet titula u nizu, a krenuo je po desetu. Jedini rival biće mu probuđeni gradski rival, Rendžers, koji je stao na noge dolaskom legende Liverpula Stivena Džerarda na Ajbroks park.

U subotu ste na MOZZART Sportu mogli da pročitate iscrpnu najavu škotske elite. Seltik je već jednom bio na pragu desete uzastopne titule, ali nije uspelo. Sada će četa Nila Lenona da pokuša da dosanja snove navijača Kelta.

Izabrane vesti

Prevashodni cilj Seltika ovog leta je zadržavanje krilnog igrača Sautemptona Mohameda Eljunusija na još jednoj pozajmicu. Lenon je preuzeo tim čije je konture postavio Brendan Rodžers (otišao u Lester pre dve godine). Zeleno-beli sada postižu i više golova nego u periodu kada je za kormilom bio nekadašnji menadžer Liverpula.

Seltik je pobedio Hamilton na poslednjh 12 utakmica. Rival tima iz Glazgova je odoleo poslednji put 26. februara 2016. godine kada je bilo 1:1. Pre šest godina je Hamilton pobedio zeleno-bele, a od tada Seltik ima 16 trijumfa i jedan remi. Biće ovo prvi takmičarski meč za Seltik još od 7. marta. Podsetimo, škotska Premijer liga se nije nastavila zbog pandemije virusa korona, kao i šampionati Francuske, Belgije, Holandije...

Na gol Seltika trebalo bi da stane pojačanje iz AEK-a Vasilis Barkas. On je u četvrtak završio transfer iz atinskog kluba. Najbolji napadač kluba Odson Eduar na meti je nekoliko klubova iz Premijer lige, ali je zasad na Seltik parku.

"Gosti mogu nedostatak navjača da smatraju kao prednost, ali oni ipak moraju da igraju na našem stadionu. Ono što očekujem od fudbalera Hamiltona je dobra energija. Namučili su nas prošle sezone. Pobedili smo sa 1:0 u gostima. Nije bilo lako tada", oprezan je menadžer Seltika Nil Lenon.

Gosti u Glazgov dolaze bez kapitena Brajana Istona. On se oporavlja od operacije zgloba i još nekoliko nedelja se očekuje da bude van terena. Dejvid Templton se vratio treninzima, ali verovatno neće igrati na premijeri protiv šampiona.

ŠKOTSKA 1 - 1. KOLO

Subota

Aberdin - Rendžers 0:1 (0:1)

Dandi Junajted - Sent Džonston 1:1 (1:0)

Hibernijan - Kilmarnok 2:1 (2:1)

Sent Miren - Livingston 1:0 (1:0)

Nedelja

17.30: (1,07) Seltik (13,0) Hamilton (25,0)

Ponedeljak

20.45: (3,30) Ros Kaunti (3,25) Madervel (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 1ŠkotskaPremijer liga ŠkotskeSeltikHamilton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara