Fudbaleri Crne Gore (@Reuters)
Fudbaleri Crne Gore (@Reuters)

Crnogorci opet veruju u Sokolove, Šćekić i Savićević tandem za Finsku

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.06.22. | 13:24

Meč 2. kola B divizije Lige nacija na programu je u utorak od 18 časova u Helsinkiju

Pobeda nad Rumunijom (2:0) na otvaranju ovogodišnjeg takmičenja u B diviziji Lige nacija vratila je optimizam u redove reprezentacije Crne Gore. Sokolovi sada u znatno boljem raspoloženju nego u kakvom su bili posle neuspešnih kvalifikacija za Mundijal gostuju Finskoj (utorak, 18 časova).

Meč 2. kola Lige nacija se igra u Helsinkiju, a izabranici Miodraga Radulovića su već obavili kalkulacije o najlakšem putu koji ih vodi do osvajanja prvog mesta u grupi, koje ne donosi samo promociju u elitni rang, već i baraž za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Grupa nije laka, ali ni preterano teška. Sve su to protivnici sa kojima Crna Gora može da igra kada je dobro raspoložena. Svaki bod koji se osvoji u gostima može da bude ključan, svesni su toga i Sokolovi.

Nedostajaće im Stevan Jovetić i Stefan Savić, koji ni nisu sa selekcijom, a uz to se očekuje da Radulović napravi još nekoliko izmena u odnosu na meč sa Rumunijom.

Došli smo ovde sa puno optimizma. Pobede kao što je ona protiv Rumunije podižu moral i samopouzdanje, a što je još važnije, momci polako postaju svesni svog kvaliteta. I ranije sam govorio da možemo sa svima da igramo, pokazale su to utakmice protiv Holandije i Turske još u prošlim kvalifikacijama. Jasno je da će u Finskoj biti drugačija utakmica nego protiv Rumunije, jer neke igrače moramo da odmorimo, ali zato smo pozvali 32 fudbalera“, poručio je Radulović iz Helsinkija.

20.45: (2,15) Bosna i Hercegovina (3,25) Rumunija (3,60)

Prema nekim očekivanjima, očekuje se čak devet novih igrača. U startnoj postavi se očekuje štoper Partizana Igor Vujačić, kao i njegov bivši saigrač u crno-belom dresu Aleksandar Šćekić, ali i bivši vezista Crvene zvezde Vukan Savićević. Šćekiću je posebno stalo da se dobro pokaže, pošto se rastao sa Zaglebjem i sada traži novi klub. Ukoliko ga pronađe u Turskoj, krenuće istim putem kojim je išao i Savićević. On je posle epizode u Poljskoj, u dresu Visle iz Krakova, završio u drugoligašu Samsunu.

Iskreno, ne znam mnogo o finskoj selekciji, osim da imaju dobre igrače. Bićemo upoznati sa njima kao sa ekipom, ali kako god: Idemo na pobjedu, ništa drugo! I pre Rumunije smo imali treninge na kojima smo vežbali kako da se prilagodimo rivalu, ali smo mnogo više radili na tome kako da se mi postavimo i kako mi da igramo. Mislim da je to ispravno“, kazao je Savićević.

Finci su u prvom kolu odigrali 1:1 protiv Bosne i Hercegovine, ispustili su trijumf u 93. minutu pošto su Zmajevi izjednačili preko Prevljaka. Crna Gora i Finska se do sada nisu sastajali.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 2. KOLO

Utorak

Grupa 3

18.00: (2,05) Finska (3,15) Crna Gora (4,00)

20.45: (2,15) Bosna i Hercegovina (3,25) Rumunija (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Crne Gorereprezentacija FinskeLiga nacijaAleksandar ŠćekićVukan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara