Crnogorski baraž: OFK Titograd od Evrope do borbe za goli život

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 14:13

A, Jezero za istoriju

Skraćeno je iznenada prvenstvo Crne Gore, kraj je proglašen ranije nego što je trebalo zbog novog talasa korone.

Titulu je pre spuštanja zavesa osvojila Budućnost, podeljene su i evropske ulaznice (Sutjeska, Iskra i Zeta), ali je ostalo da se reši pitanje opstanka. Tu nije bilo druge, odlučeno je da se baraž odigra, jer je tako pošteno prema klubovima koji su iz druge lige igrali za tu šansu da se domognu elitu.

Izabrane vesti

Danas su na programi prvi mečevi baraža, dok će se revanši igrati za četiri dana (14. jul).

Veliko iznenađenje sezone je što će borbu za goli život kroz baraž morati da vodi OFK Titograd. Klub koji je 2016. godine bio prvak Crne Gore i od tada svakog leta bio predstavnik na evropskoj sceni, doživljavao je teške udarce tokom cele takmičarske godine i na kraju se stropoštao u doigravanje.

Česte promene trenera, odlasci i dolasci velikog broja igrača uticali su da Romantičari sa Starog aerodroma ne mogu da se “sastave” i zato će morati da strepe u dvomeču sa Bokeljem.

Svakako da se nadam pobedi. Kvalitenija smo ekipa, igramo u dobroj formi poslednjih nekoliko mečeva, a nadam se da ćemo uz malo sreće u nekim situacijama, koje nismo imali u nekoliko prethodnih mečeva, stići do trijumfa”, nada se Marko Roganović, desni bek Titograda.

Bokelj je 2017. godine ispao iz Prve lige Crne Gore i od tada traži način da se vrati. Ono što zabrinjava igrače i navijače kluba iz Kotora je loša forma ekipe, koja u poslednja četiri kola nije upisala nijednu pobedu.

Jasno je da je OFK Titograd po svemu veliki favorit u ovom duelu, ali i veća su se čuda dešavala na zelenom tepihu.

U drugom meču baraža sudariće se Kom i Jezero.

Ekipa Koma iz podgoričkog predgrađa Zlatice je pravi veteran baraža. Pre dve godine je ispao iz Prve lige kroz doigravanje od Lovćena, dok se prošlost leta na isti način, kao drugoligaš, vratio u elitu pobedom nad – Lovćenom.

Podgoričani su jako slabo odigrali u nastavku prvenstva, u osam kola su dobili samo jednu utakmicu i to poslednju protiv “fenjeraša” Grblja (1:0), tako da imaju zbog čega da drhte pred sudar s Jezerom. Pogotovo što je tim sa severa u dobroj formi, od četiri poslednja kola slavio je u tri.

Uz to, klub iz Plava je samo jednom u istoriji igrao u Prvoj ligi Crne Gore, te sa velikim motivom ulazi u baraž, sa devizom “sad ili nikad”.

CRNA GORA – BARAŽ ZA 1. LIGU

Petak

20.00 (1.40) Kom (4.20) Jezero (7.75)

20.00 (1.35) OFK Titograd (4.50) Bokelj (8.50)


tagovi

Crna GoraBokeljOFK Titograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara