Miodrag Radulović (Reuters)
Miodrag Radulović (Reuters)

Crnogorski selektor: Iznenadila me Srbija u Mađarskoj, moramo više od onih 80 minuta iz Podgorice

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 19:32

Miodrag Radulović daje Srbiji ulogu favorita ali ističe da je njegov tim u dobrom momentu i da dolazi po dobar rezultat

Menjala je Crna gora inostrane selektore prethodnih godina, tražila rešenja iz regiona, a onda je u svom dvorištu našla selektora koji bi mogao da je napokon odvede na neko veliko takmičenje.

Iskusni strateg Miodrag Radulović sutra će na Marakani voditi meč karijere. Ovo mu je drugi kvalifikacioni ciklus i na beogradskoj Marakani traži pobedu protiv Srbije kojom bi popularni Sokolovi došli u predvorje plasmana na EP.

Izabrane vesti

Radulović podseća da su njegovi puleni i u prvom meču u Podgorici dobro parirali Orlovima i da su bili na pragu dobrog rezultata.

“Utakmica sutra je prava prilika da se Crna Gora predstavi u pravom svetlu, koje nas je krasilo u ovim kvalifikacijama. Došli smo na korak od odlaska na veliko takmičenje, želimo da igramo dobar fudbal. Nećemo praviti preteran pritisak, na igračima je da pruže maksimum. U prvoj utakmici smo 80 minuta kontrolisali igru i situaciju na terenu. Sutra možemo to da ponovimo, samo 90 plus minuta. Ukoliko ponovimo izdanje iz Podgorice, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Svakako će nam biti lakše jer ne igra Dušan Vlahović, jedan je od najboljih napadača u Evropi. Ali, Srbija ima grupu sjajnih igrača koja je beležila sjajne rezultate“, rekao je Miodrag Radulović.

Radulović ističe da njegovom timu odgovara i nerešen rezultat pa se može zaključiti da neće krenuti grlom u jagode.

“Imamo svoj cilj, do kraja smo u igri, kao i Srbija. To je draž i neizvesnost pred ovaj meč, spremamo se da budemo pravi. Dobra stvar je što nam igraju dva rezultata – pobeda i nerešeno. Želimo da budemo pravi od prvog do poslednjeg minuta“.

On je opet ponovio da je Srbija najkvalitetniji tim u grupi.

“Javnost ovde nije zadovoljna nastupom Srbije na Mundijalu, a ja mislim da je ona utakmica sa Brazilom bila izvanredna. Srbija je favorit i najkvalitetnija ekipa u grupi. Rekao sam to nakon žreba, a nije mi se promenilo mišljenje ni nakon Mađarske. Srbija je odigrala možda i najbolju utakmicu u ovim kvalifikacijama. Fudbal je nepredvidiv. Srbija se spasavala u Bugarskoj, naša grupa je zaista izjednačena. Mi nismo poraženi od Mađarske, Srbija jeste dva puta. To nam daje nadu“.

Na današnje reči Dragana Stojkovića Piksija da sve zavisi od domaćeg tima, Radulović je odgovorio:

“Pa dobro, svako priprema ekipu na svoj način. I na terenu i u svlačionici. Bilo mi je iznenađenje ona postavka Srbije u prvom poluvremenu protiv Mađarske. U drugom se ekipa vratila starom sistemu i odavno nisam video da je Srbija igrala onako dobro. Potrošnje je verovatno bilo, ali se ne bavimo tim stvarima. Izuzetno cenimo Srbiju ali je fokus na našim igračima. U dobrom smo momentu“.

Prema informacijama crnogorskih medija, očekuje se veliki broj gostujućih navijača na Marakani.

“Želimo da zadovoljimo navijače koji će u velikom broju doći u Beogradu, ali i sve one kraj malih ekrana. Očekujemo sportsku predstavu, sličnu onoj u Podgorici na koju smo svi bili ponosni. Mnogo navijača dolazi iz Crne Gore, moramo da im se odužimo i da im se zahvalimo“.

Da li je Radulović spremio možda neki poseban govor za svlačionicu ili neki Njegošev citat?

“Govor nije spreman, spremamo se kao pred svaki meč. Svi su svesni situacije. Znam odavno ove igrače, ovo je njihov zenit. Naša dva senatora, Jovetić i Savić dali bi sve da nas odvedu na veliko takmičenje. Promenili smo karakter, stil, ekipu za ove tri godine. Posle toliko godina igramo ovako bitan meč i spremni smo da se pokažemo. Pokazali smo mnogo puta do sada da možemo“.

Debitant Edvin Kuč je u prijateljskoj utakmici protiv Libana zablistao sa dva gola.

“To je igrač kojem se karijera odvijala čudnim putem. Pravi je profesionalac, igrač koji je svojim ponašanjem zaslužio da dobije šansu. Mi smo dobili još jednu opciju, zadovoljio nas je sve. Još jedan plus“.


tagovi

reprezentacija Crne Gorefudbalska reprezentacija SrbijeMiodrag RadulovićEdvin Kuč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara