Majk Din (© Reuters)
Majk Din (© Reuters)

Crvena linija je pređena: Pretnje smrću u Premijer ligi

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.02.21. | 13:35

Majk Din tražio da ne sudi za vikend

Otišlo je predaleko. Opšti je stav da Englezi nisu dorasli suđenju i(li) upotrebi VAR tehnologije, ali da se članovima porodica sudija preti smrću zbog odluka, kakve god da su, pokazatelj je da se situacija otrgla kontroli.

Otud je informacija da je Majk Din zatražio od organizacije takmičenja da ne bude angažovan na susretima narednog kola, predstojećeg vikenda, upalila alarm na Ostrvu.

Izabrane vesti

Poznati arbitar, godinama angažovan na terenima elitnog ranga tamošnjeg fudbala, požalio se da su njegovi najbliži izloženi pretnjama smrću posle odluka prethodne sedmice. Jedna se ticala crvenog kartona Jana Bedanreku iz Sautemptona na gostovanju Mančester junajtedu, a druga zbog isključenja Tomaša Součeka na susretu Vest Hem – Fulam pošto je laktom zakačio Aleksandra Mitrovića. Obe odluke zvaničnici Premijer lige su poništili, pa će defanzivac Svetaca i vezista Čekićara biti na raspolaganju trenerima u 24. prvenstvenom kolu.

Mrlja je, ipak, ostala.

Ostrašćeni navijači su posredstvom društvenih mreža uznemiravali suprugu i decu Majkla Dina, što je 52-godišnji sudija prijavio policiji. Britanci uveravaju da sam Din nema problem sa kritikama – uostalom, već 20 godina deli pravdu na premijerligaškim mečevima – ali da je crvena linija pređena kad je u sve uključena porodica na, u najmanju ruku, nepristojan način.

Din će svakako suditi meč Lestera i Brajtona, zakazan za sredu, u okviru FA kupa, ali se već obratio Sudijskoj organizaciji Engleske da ga ni u kom obliku ne angažuje za utakmice narednog vikenda.



tagovi

Premijer ligaMajk DinSudije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara