Slavlje Džordana Hendersona (Reuters)
Slavlje Džordana Hendersona (Reuters)

Crvena oluja progutala Žutu podmornicu! Ne možeš doći na Enfild da kradeš vreme (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.04.22. | 22:48

Liverul jednom nogom u finalu Lige šampiona

Anestezirali su Juventus i onda ga izudarali usred Torina. Uspavali su Bajern u Minhenu, pojeli mu vreme i onda ga „prevarili“ na kraju. Fudbaleri Viljareala su sa sličnim planovima stigli i u Liverpulov hram fudbala Enfild Roud ali Jirgen Klop ih je dobro pročitao i naredio totalnu ofanzivu od početka do kraja.

Uspeo je Viljareal da ukrade prvo poluvreme i da se nekako spasi ali ih je u drugom oduvala crvena oluja. Moglo je i trebalo na kraju da bude i više od konačnih 2:0 za Liverpul. Mada i ovo deluje da će biti dovoljno Redsima za finale Lige šampiona. Treće u poslednjih pet godina... Teško da Viljareal u revanšu na svom terenu može da napravi čudo ako ne promeni bukvalno sve. Liverpul je večeras vozio 300 na sat dok su Španci pokušavali da kradu vreme. Liverpul je imao 20 šuetva na gol i pored dva gola makar još pet zicera. Viljareal je imao samo jedan šut a i taj jedan je bio nešto bezopasno kada je Lo Selso pokušavao da lobuje...

Izabrane vesti

-------

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA

LIVERPUL – VILJAREAL 2:0 (0:0)

/Rulji ag 53, Mane 55/

Stadion: Enfild roud. Sudija: Marcinjak (Poljska).

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Aleksander-Arnold (od 80. Gomez), Van Dajk, Konate, Robertson – Fabinjo, Henderson (od 73. Keita), Tijago – Salah, Mane (od 73. Žota), Dijaz (od 80. Origi).

VILJAREAL (4-4-2): Rulji – Fojt, Albiol, Pau Tores, Estupinjan (od 72. Trigeros) – Čukvueze (od 72. Dia), Pareho (od 72. Orije), Kapu, Kokelan (od 57. Pedraza) – Lo Selso, Danžuma (od 86. Alkaser).

-------

Znao je Klop da protiv Viljareala nema mnogo vremena za gubljenje i da mora napraviti rezultatski kapital što pre kako bi sprečio ulazak nervoze u svoj tim koja savršeno pasuje gostima. Od početka su Španci pokušavali da uspore ritam, da rastegnu utakmicu i da pojedu vreme. Liverpulu je trebalo da desetak minuta da pronađe način gde da ih napadane a onda je proradila kombinacija Slah – Mane i Senegalac je promašio zicer glavom sa peterca.

Desetak minuta kasnije je kapiten Henderson pogodio stativu iz mrtvog ugla. Pritiskao je Liverpul svim silama, skoro svi igrači su učestvovali u fazi napada ali je Viljareal uspevao tu i tamo da zadrži loptu i pored strašnog prtiska domaćih. Tukli su Redsi iz svih pozicija, pokušavali su Dijaz, Mane, Salah, a Tijago Alkantara je strahovitim udarcem sa 20 metara u finišu poluvremena pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. Žuta podmornica je izdržala poluvreme neoštećena...

Cinici bi rekli da je Viljarealov plan uspeo posle prvih 45 minuta. Romantici bi rekli da je samo pitanje vremena kada će Liverpul početi da naplaćuje mnogo bolju igru.

Još jače su Redsi dodali gas u drugom poluvremenu i napokon načeli protivnika. Prvi Fabinjov gol je poništen zbog ofsajda, ali je zato sreća pogledala Liverpul tri minuta kasnije kada je Hendersonov centaršut nespretno zakačio Estupinjan i skrenuo loptu u svoju mrežu. Enfild je proključao i još se nije ni smirio a opet je poskočio - 2:0! Salah je proturio kroz noge Toresu, a Mane ovoga puta bio neumoljiv.


Konačno su stvari došle na svoje mesto i Liverpul je naplatio bolju igru. I nije nameravao da stane. Još jedan gol im je poništen zbog ofsajda, Van Dajk je imao opasan šut, Luis Dijaz je propustio šansu za 3:0 i da reši sve dileme.. Čak i ako su hteli i probali da napadnu, Španci to više nisu umeli. Izmene nisu ništa promenile osim što je zaustavljen nalet Liverpula i izbegnut teži poraz. I više nego zaslužena pobeda Redsa koja je mogla makar za gol da bude ubedljivija ali ovako makar postoji neka tenzija i neizvesnost pred revanš. Ipak, čini se da je Liverpul završio veći deo posla i da Viljareal nema odgovor za igru ekipe Jirgena Klopa.


tagovi

Sadio ManeDžordan Henderson

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara