Saša Ilić (©YouTube)
Saša Ilić (©YouTube)

Crvena Sofija i teorije zavere - još dve pobede dele Sašu Ilića i Tufegdžića od titule

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 14:09

Bivši strateg Čukaričkog bi mogao sa CSKA da postane prvak Bugarske već danas, ako Armejci savladaju CSKA 1948, a Levski iznenadi Ludogorec

Kada je prošlog leta Saša Ilić preuzeo stručni štab CSKA Sofije, javnost mu nije dala veliku šansu da prekine 11 godina dugu dominaciju Ludogoreca. Mladi srpski strateg razuverio je sve koji nisu verovali u njega, dva kola pre kraja šampionata Bugarske Armejci su lideri na tabeli. Ako bi se kockice poklopile, već danas bi mogli da budu krunisani, prvi put još od 2008. godine.

Za početak Ilićevom CSKA je potrebno da od 17 časova savlada CSKA 1948, takođe iz Sofije. Ako uspe u tome, Ludogorec će biti pod pritiskom da od 19.30 časova savlada u Razgradu Levski, jer u slučaju poraza – najtrofejniji klub Bugarske će se konačno vratiti na tron.

Izabrane vesti

Ipak, u takav scenario kao da ni navijači CSKA ne veruju. Pre svega, sumnjaju u poštenje svog najljućeg rivala Levskog. Čak su navijači Armejaca izdali saopštenje, pošto je u javnost procurela informacija da Plavci u Razgrad neće povesti dvojicu prvotimaca Ivelina Popova i Vandersona Cunamija.

Naime, obojici nedostaje po jedan žuti karton da budu suspendovani. Dakle, ako bi bili javno opomenuti, propustili bi meč poslednjeg kola šampionata – protiv Ilićevog CSKA. Zato, ako u Večitom derbiju neko od njih požuti otpašće za baraž za Ligu konferencije, koji će Levski igrati protiv najboljeg tima Konferencijske grupe ukoliko ostane četvrti.

Imaš dva igrača koji mogu da dobiju suspenziju. Skloniš ih iz meča sa Ludogorecom, a onda ih imaš protiv CSKA. Verovatnoća da dobiju kartone u derbiju je ogromna. Obojica bi mogli da dobiju suspenziju i da propuste potencijalni baraž meč za Evropu. Gde je tu logika? U tome da su oni dobili novac iz Razgrada da nasamare CSKA. Čitava mašinerija je postavljena da osujeti CSKA“, saopštila je navijačka grupa „Crvena Sofija“.

17.00: (1,50) CSKA Sofija (4,00) CSKA 1948 Sofija (7,25)

Mada, Levski je još uvek u igri za treće mesto, koje garantuje kvalifikacije za Ligu konferencije, pošto ima samo bod manje od CSKA 1948. S jedne strane, Plavci imaju ozbiljan sportski motiv da osvoje što više bodova u naredna dva kola, a s druge - nalaze se u ogromnoj finansijskoj krizi i premije od Ludogoreca bi mu zaista dobro došle.

Navijači CSKA su napravili i zanimljivu akciju za derbi sa CSKA 1948. Dogovor je da se svi koji dođu ove subote na stadion Bugarske armije obuku u crveno, kako bi atmosfera na tribinama još više zaličila na spektakl.

19.30: (1,40) Ludogorec (4,50) Levski (8,50)

Videćemo kakvu će ulogu Ilić ovog puta da nameni nekadašnjem ofanzivcu Spartaka Lazaru Tufegdžiću. Ovaj 26-godišnjak iz Valjeva je u prošlom kolu u pobedi nad Lokomotivom iz Plovdiva (1:0) bio starter prvi put posle tri meča koja je počeo sa klupe, a bio je među istaknutijim akterima. Ove sezone je Tufegdžić u svim takmičenjima odigrao 32 meča, uz učinak od tri pogotka i šest asistencija.

Ukoliko večeras pobedi Ludogorec, odluka o šampionu će se rešavati u poslednjem kolu u sredu. U Sofiji će se igrati Večiti derbi, dok će aktuelni prvak da gostuje Černom Moru. FS Bugarske je već saopštio da će, ako do tog scenarija dođe, da napravi dve titule i dva kompleta medalja. Jedne za stadion „Vasil Levski“, drugi za stadion u Varni. Iliću i Tufegdžiću bi naravno bilo mnogo bolje da do toga ne dođe i da se šampionska trka reši već večeras...

BUGARSKA 1 (PLEJ-OF) – 34. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Lokomotiva Plovdiv – Černo More 2:1 (0:0)

/D. Ilijev 52, Đovani 89pen – A. Ilijev 76/

Subota

17.00: (1,50) CSKA Sofija (4,00) CSKA 1948 Sofija (7,25)

19.30: (1,40) Ludogorec (4,50) Levski (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1Saša IlićLazar TufegdžićCSKA SofijaLudogorecLevskiCSKA 1948

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara