Delije (©Starsport)
Delije (©Starsport)

Crvena zvezda neće u Superligu

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.12.23. | 16:40

Šampion Srbije se oglasio saopštenjem povodom navoda da bi mogao da dobije poziv u potencijalno novo kontinentalno takmičenje

Četvrtak, 21. decembar, mogao bi da bude dan od velike važnosti za evropski fudbal kakav poznajemo. Evropski sud pravde trebalo bi da donese presudu da li UEFA ima monopol na međunarodna kontinentalna takmičenja ili ćemo, ipak, u skoroj budućnosti svedočiti formiranju Evropske Superlige.

Odluku sa najvećim nestrpljenjem čekaju Real Madrid i Barselona koji su najuporniji u ideji o osnivanju novog takmičenja, a španski Mundo Deportivo je u sklopu vesti o najavljenom "Danu D" za evropski fudbal plasirao i informaciju da bi poziv u famoznu Superligu mogla da dobije i Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Sa stadiona Rajko Mitić su se oglasili da ih tako nešto ne zanima...

"FK Crvena zvezda odlučno demantuje bilo kakvu povezanost sa tzv. projektom "Superlige", i svoju budućnost vidi isključivo u UEFA takmičenjima. Smatramo da fudbal ne može biti u okviru zatvorene lige i po tom pitanju u potpunosti delimo vrednosti koje zastupa UEFA. Crvena zvezda ima odličan odnos i sa UEFA i sa ECA. U okviru najviših organa ECA, Zvezda ima i svoje predstavnike. Kao bivši šampion Evrope, klub svoju dalju budućnost po pitanju takmičenja na Starom kontinentu, vidi jedino i isključivo u okviru takmičenjima pod okriljem UEFA", navodi se u saopštenju crveno-belih.



tagovi

UEFAFK Crvena zvezdaEvropska Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara