Crveni priželjkuju trijumf na kragujevačkoj premijeri

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.07.22. | 10:46

Šumadinci očekuju tešku i zahtevnu utakmicu protiv uvek neugodne ekipe iz Lučana, ali se nadaju osvajanju bodova na svom terenu...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Sa šest debitanata u startnoj postavi, kragujevački superligaš uspešno se suprotstavio lazarevačkoj Kolubari na otvaranju sezone u Mozzart Bet Superligi Srbije i upisao prvi bod u novom šampionatu (1:1). Ostavili su Šumadinci utisak čvrste, taktički disciplinovane i kompaktne ekipe, čije samopouzdanje nije poljuljao ni prilično jeftino primljen gol u uvodnoj fazi utakmice.

Izabrane vesti

Prostora za napredak ima, toga su svesni i u stručnom štabu Crvenih sa Čika Dače, ali je najvažnije to što su Kragujevčani već u prvoj utakmici nagovestili ozbiljan takmičarski potencijal, koji bi trebalo da rezultuje i znatno boljim plasmanom na superligaškoj tabeli u odnosu na prethodnu sezonu. 

„Zadovoljan sam kako rezultatom, tako i odnosom igrača na utakmici u Lazarevcu. Mislim da smo u većem delu utakmice bili ravnopravan rival ekipi Kolubare, a jedino čime nisam zadovoljan to je odbrana prekida, na čemu ćemo morati da poradimo u narednom periodu. S obzirom na veliki broj novajlija u timu, sigurno će nam trebati određeno vreme da izgledamo onako kako bih zaista želeo, ali mislim da se stvari odvijaju u željenom smeru i da ćemo kako sezona bude odmicala postepeno podizati kvalitet igara“, konstatuje šef stručnog štaba Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

Dobro izdanje u Lazarevcu predstavlja svakako odličan šlagvort za kragujevačku premijeru protiv lučanske Mladosti, koja je takođe upisala bod na premijeri i to u duelu sa subotičkim Spartakom (1:1).

Uprkos određenim promenama u igračkom kadru, Lučanci će i u ovoj sezoni sigurno igrati značajnu ulogu na superligaškoj sceni. Predvođena vunderkindom Đorđem Gordićem i prekaljenim golgeterom Milanom Bojovićem, koji i u 35. godini predstavlja strah i trepet za sve golmane u Superligi, ekipa Mladosti je rival od koga s pravom zazire većina superligaških ekipa.

„Mladost je dobro organizovana i taktički izuzetno disciplinovana ekipa, koja zna da igra na rezultat. Iako su ovog leta promenili nekoliko igrača, uspeli su da sačuvaju jezgro prošlogodišnjeg tima. Sa mladim igračima poput Gordića i Jojića, koji je već u prvoj utakmici protiv Spartaka pokazao potencijal, uz iskusnije igrače poput Bojovića, Radivojevića, Miloševića i Udovičića, koji je duži niz godina igrao u Poljskoj, imaju dobro izbalansiranu ekipu koja zaista zaslužuje svaki respekt“, smatra Joksimović.     

Bez obzira na kvalitet predstojećeg rivala, u Radničkom 1923 veruju da će uz podršku svojih pristalica uspeti da pronađu put do prve pobede u novoj sezoni. U odnosu na utakmicu u Lazarevcu, stručni štab kragujevačkog superligaša imaće opciju više u napadu, s obzirom da se u ekipu vraća Đorđe Maksimović, a treninzima se nedavno priključio i mladi golman Ognjen Lukić, koji je zbog učešća na Evropskom prvenstvu za omladince dobio nešto duži odmor.

„Očekuje nas zahtevna utakmica. Dobro se pripremamo i verujem da ćemo uspeti u nameri dođemo do prva tri boda u ovoj sezoni. Pozvao bih ovim putem sve naše navijače, koji su nam pružili ogromnu podršku na gostovanju u Lazarevcu, da i ovoga puta budu uz nas i pomognu nam da ostvarimo povoljan rezultat“, dodao je Joksimović.

Lučanci su se sa poslednjeg gostovanja na stadionu Čika Dača početkom novembra prošle godine vratili sa celim plenom (2:1). Bio je to svojevrsan revanš za prethodni poraz u Lučanima, u spektakularnoj utakmici koju je rešio Marko Mirić pogotkom u osmom minutu sudijske nadoknade vremena.

Kapiten Radničkog 1923 i ovoga puta biće u središtu pažnje, spreman da ponovo presudi Lučancima.

„Mladost ima veoma interesantnu ekipu, spoj iskusnih i mlađih igrača sa ogromnim potencijalom. Sa druge strane, mi smo godinu dana iskusniji, što se i videlo na utakmici protiv Kolubare. Sigurno da nas očekuje teška utakmica, ali sam uveren da ćemo uz podršku naših navijača uspeti da dođemo trijumfa“, uveren je Mirić.

Utakmica između Radničkog 1923 i Mladosti iz Lučana na programu je u nedelju s početkom u 17 časova i 30 minuta.

MOZZART BET SUPERLIGA - 2. KOLO

Petak

Novi Pazar - Čukarički 1:2 (1:1)

/Danoski 42 - Ivanović 30, Badamosi 88/

Radnički Niš - Partizan 3:3 (1:1)

/Mlađović 2, Dimić 50, Jovanović 55 - Natho 13p, Urošević 71, Rikardo 96/

Spartak - Radnik 2:0 (1:0)

/Bijelović 20, Srećković 49/

Subota

20.00: (1,05) Crvena zvezda (18,0) Kolubara (40,0)

20.00: (5,70) Mladost GAT (3,70) Vojvodina (1,65)

20.00(1,42) TSC (4,50) Javor (8,00)

Nedelja

17.30: (2,75) Radnički 1923 (3,20) Mladost Lučani (2,65)

20.00: (2,45) Napredak (3,20) Voždovac (3,00)



tagovi

Marko MirićDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara