Detalj sa jednog od prethodnih derbija Sofije (©AFP)
Detalj sa jednog od prethodnih derbija Sofije (©AFP)

CSKA i Levskom pred derbi nije do "života"

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.06.20. | 12:41

Kup je važniji, jer od titule pored Ludogoreca nema ništa

Veliki derbi između CSKA Sofije i Levskog označava početak plej-ofa državnog prvenstva Bugarske. Oba tima praktično nemaju šanse da se uhvate u koštac sa šampionom Ludogorecom, koji će izvesno da produži vladavinu na još godinu dana, ali jure drugo mesto koje trenutno zauzima Lokomotiva iz Plovdiva. Armejci imaju bod više od Levskog, ali Plavci imaju prednost u direktnim mečevima tokom ligaškog dela sezone, iako su završili sa dva remija - 2:2 i 0:0. To je dobar uvod u najveći derbi naših istočnih komšija (15.15).

Istorijski gledano, biće ovo 152. prvenstveni "Večnoto derbi" između CSKLA i Levskog, a do sada tim sa Gerene je ostvario minimalnu prednost sa 55 pobeda, naspram i 54 slavlja Armejaca, dok su 42 utakmice završene remijem. Međutim, gol razlika je u korist CSKA - 210:203.

Izabrane vesti

Navikli su u Sofiji da pred glavni okršaj u zemlji bude gomila pretnji i neodmerenih izjava sa obe strane. Peckanja i šale, ali ih ovaj put nije bilo. Ili najtrofejnijim klubovima Bugarske nije do "života" posle još jedne neuspešne ligaške kampanje, ili rivali više razmišljaju o predstojećim izazovima u okviru polufinala Kupa. To je jedini preostali poligon za spas sezone, jer u polufinalu nema Ludogoreca.

Činjenica da će na tribinama nacionalnog stadiona biti publike trebalo bi dodatno da motiviše ekipe. Ipak, malo ko očekuje mnogo golova, a kao razlog za takvo mišljenje uzima se činjenica da oba tima imaju ozbiljne probleme u napadu.

Nema dileme ko će početi meč za CSKA na plejmejker poziciji. Stefano Beltrame je imao lakšu povredu i nije igrao protiv plovdivske Lokomotive, a Tijago Rodrigez je ušao kao rezerva i lepim golom spasio tim poraza. Međutim, Beltrame se već oporavio i verovatno će se strateg Armejaca Miloš Kruščić kladiti na njega, dok će Portugalac ostati na klupi. Ostali aduti za derbi su jasni. Četvorica branilaca ispred Gustava Busata biće Ivan Turicov, Valentin Antov, Petar Zanev i Bredli Maziku. Komplet veznih igrača čine Kristijan Malinov, Ruben Pinto, Grejem Keri i Evandro, dok se u špicu očekuje Ali Sou. Gambijac je u ozbiljnoj golgeterskoj krizi, ali Krusčić ne gubi poverenje u njega.

Što se tiče Plavaca, kapiten Živko Milanov, Simeon Slavčev i Najdžel Roberta vratili su se u stroj. Očekuje se da će sva trojica biti starteri za sastav Georgija Todorova. Ivan Goranov je odslužio kaznu i počeće na levom boku odbrane, a u centru defanzivne linije bez alternative su Holmar Ejolfson i Janis Kargas. Slavčev će biti partner sa Kalijem Tijamom na sredini terena, a Stejn Spirings će igrati iza Roberta. Paulinjo i Stanislav Ivanov bi trebalo da napadnu po krilima, a moguće je da će Georgi Georgijev stajati na golu umesto Milana Mijatovića.

BUGARSKA 1, PLEJ-OF - 27. KOLO

Subota

15.15: (2,55) CSKA (2,85) Levski (2,95)

17.45: (1,75) Lokomotiva Plovdiv (3,35) Slavija (4,70)

Nedelja

15.30: (1,33) Ludogorec (4,50) Beroe (9,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1CSKA SofijaLevskiLevski Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara