Navijači CSKA (©Reuters)
Navijači CSKA (©Reuters)

CSKA može da sanja titulu: Gol, odbranjeni penal, pa gas do daske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 16:25

Moskovljani ne daju čelo tabele

Posle četiri sušne godine, navijači CSKA iz Moskve ponovo mogu da sanjaju šampionske snove.

Nije da Armejci igraju fantastičan fudbal, da melju redom, da plešu po terenu, već sve ono kako im ide od utakmice do utakmice govori da imaju čemu da se nadaju. Ima tu i lepih, atraktivnih pobeda sa dosta golova, ali ima i onih poput današnje protiv Rostova: gde su morali da dobiju „čvrgu“ da bi dodali gas i slomili rivala – 2:0.

Izabrane vesti

Od 2016. godine CSKA nije podigao šampionski pehar. Nije bio ni blizu njega, jer je remontovao ionako prilično ostareli sastav. Bilo je tu svega, teških poraza, serija bez uspeha, ali mora se odati priznanje Armejcima što nisu odustajali od svoje ideje. Čak je i trener Viktor Gončarenko preživeo na klupi i brojne teške dane. I eto, sada plavo-crveni iz Moskve sede na prvoj poziciji. Danas su upisali petu pobedu u nizu.

Kontrolisao je CSKA igru u prvom poluvremenu, nije uspevao Rostov da mu naudi, ali nije bilo previše šansi za gol. Čak i pogodak Kučajeva je pao srećno, kod njegovog šuta lopta je promenila smer, prevarila golmana i završila u mrežu.

Sve je teklo na isti način do 60. minuta. Bio je to prelomni trenutak utakmice. Nakon vazdušnog duela u šesnaestercu CSKA sudija je pokazao da je bilo laktanja i pokazao na penal za Rostov. Tukao je Jeremenko, a iskusni golman Armejaca Akinfejev je nogama odbranio udarac.

Bila je to „čvrga“ potrebna Moskovljanima da se trgnu i počnu da igraju. Od tog momenta viđena je klasična „viktorija“ na CSKA Areni. Visio je drugi gol u vazduhu, često su previše komplikovali napadači domaćeg tima u dobrim prilikama, a onda je Fjodor Čalov u 74. minutu krunisao lepu akciju, povisio na 2:0 i rešio sve dileme oko pobednika.

Moglo je da bude i ubedljivije, imao je CSKA nekoliko šansi do kraja meča, najbolju je promašio Ejuke, njegova "kifla" je prošla tik pored stative.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 14. KOLO

Petak

Soči – Ufa 1:1 (1:0)

/Terekhov 53 – Andrić 86 pen/

Subota

Ural – Spartak Moskva 2:2 (1:2)

/Pogrebnjak 11, Avgustinjak 60 – Sololjev 6, 45+2 pen/

Arsenal Tula - Rotor 1:1 (1:0)

/Pančenko 5 - Stepanov 62/

Tambov - Ahmat 0:1 (0:0)

/Timofejev 87/

Nedelja

Himki – Rubin 2:0 (0:0)

/Mirzov 48, Glušakov 59/

CSKA Moskov – Rostov 2:0 (1:0)

/Kučajev 20, Čalov 74/

 17.00: (2,40) Dinamo M. (3,10) Lokomotiva M. (3,20)

17.00: (1,60) Zenit (4,00) Krasnodar (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CSKA MoskvaRostovRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara